Vádat emeltek a puskát gyerekekre fogó lovardaőr ellen

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek az ellen a 61 éves lovardaőr ellen, aki tavaly augusztusban fegyvert  fogott egy csapat túrázó gyerekre a Somogy megyei Simonfán. A férfi azt kifogásolta, hogy a gyerekek és kísérőik véletlenül magánterületre, a lovarda karámja melletti útra tévedtek.
Vágólapra másolva!

Vádat emelt az ügyészség személyi szabadság fegyveresen elkövetett megsértése és más bűncselekmények miatt egy 61 éves kaposvári férfi ellen, aki egy simonfai lovarda telepőreként fegyvert fogott az őrzött területre betévedt gyerekekre és tanáraikra.

Tavaly augusztusban a lovardával határos, turisták számára kijelölt kéktúra-útvonalon a simonfai gyermektábor résztvevői - gyerekek és önkéntes nevelők - egy éjszaka történelmi szituációs akadályversenyt, bátorságpróbát rendeztek, és eközben a lovarda karámjával határos út melletti ellenőrző ponthoz tartottak - közölte Fekete Róbert, a Somogy Megyei Főügyészség sajtószóvivője pénteken A férfi ekkor feltartóztatta a csoportot, majd "ordítva" számon kérte, hogy miért vannak a területen. Közölte velük, hogy magánterületen vannak, és felszólította őket: "takarodjanak" onnan.

A szóvivő szerint a nevelők a felszólításra összehívták a gyerekeket, és elindultak a tábor felé. Az őr eközben visszament a helyére, magához vette engedéllyel tartott sörétes puskáját, és a csoport után indult. Amikor utolérte őket, fegyvert fogott rájuk, és számon kérte, hogy a tiltása ellenére miért maradtak a területen, majd leültette őket a földre.

A gyerekek - tartva attól, hogy a férfi a magánál tartott fegyverrel lelövi őket - eleget tettek a felszólításnak. A vádlott így előbb tizenegy, majd később további két, a helyszínre érkező gyereket is feltartóztatott. A férfi telefonhívására a helyszínre érkezett a lovarda tulajdonosa, aki távozásra szólította fel a csoportot.