Megtévesztő szórólap miatt tett feljelentést a kiskunhalasi Fidesz

Vágólapra másolva!
Feljelentést tett a kiskunhalasi Fidesz, mert megtévesztő szórólapokat helyezett el valaki a kiskunhalasi postaládákba. A szórólapok szerint az első fordulóban már eldőlt a választások eredménye, ezért a második fordulóban már nem kell szavazni.
Vágólapra másolva!

Valótlan tartalmú, megtévesztő szórólapokat helyezett el valaki több kiskunhalasi postaládába a Bács-Kiskun megyei VIII. számú választókörzetben. A szórólapokon az olvasható, hogy az első fordulóban mandátumot nem szerző jelölt már bejutott a parlamentbe, ezért a második fordulóban már senki se szavazzon rá.

A részvételi szándékot befolyásoló állítás miatt a kiskunhalasi Fidesz képviseletében feljelentést tettek a helyi rendőrségen. Az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya indított nyomozást választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen - mondta Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az első fordulóban a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje szerezte meg a legtöbb szavazatot ebben az egyéni választókerületben, Lukács László a voksok több mint 49 százalékát kapta. Második a Jobbik jelöltje, Vizi István 20,44 százalékkal, harmadik pedig az MSZP jelöltje Szabó Károly 17,5 százalékkal. Az első fordulóban kiesett az LMP, az MDF, a Torgyán-Kisgazda-Koalíció jelöltje, valamint egy független jelölt.

Korábban a Fidesz helyi kampányfőnöke azért tett feljelentést Kiskunhalason, mert február elején kihelyezett Fidesz-plakátok több mint fele eltűnt a párt helyi szervezete szerint.