Visszalép a Jobbik Molnár Oszkár javára

Vágólapra másolva!
Visszalép a Jobbik képviselőjelöltje Molnár Oszkár független - korábban fideszes - jelölt javára Edelényben. Ez az egyetlen eset, amikor jobbikos jelölt a választások második fordulóján visszalép.
Vágólapra másolva!

Visszalép a Jobbik képviselőjelöltje Molnár Oszkár független jelölt javára a választás második fordulójában az edelényi választókerületben - áll a párt szerdai közleményében. A dokumentumból, amelyet Szabó Gábor, a Jobbik országos kampányfőnöke írt alá, az is kiderül: a párt képviselőjelöltje szerdán bejelentette visszalépését a helyi választási irodánál.

A párt a közleményben az áll, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom egyetlen más helyen sem lép vissza, mivel egyik párttal sem tartják elképzelhetőnek az együttműködést.

Molnár Oszkárt, Edelény polgármesterét korábban a Fidesz támogatta, azonban tavaly decemberben a párt úgy döntött, hogy nem indítja egyéni jelöltként a politikust, aki több nagy vihart kavart kijelentést is tett. Ilyenek voltak például a zsidó nagytőkéről, a melegekről, és a terhes roma nőkről tett vitatott kijelentései. Molnár Oszkár később bejelentette, hogy függetlenként indul a választásokon.

A választás első fordulóján az érintett egyéni választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltje Daher Pierre szerezte meg a legtöbb szavazatot, a voksok 36,54 százalékát. Jelenleg második Molnár Oszkár (24,14 százalékkal) és harmadik volt a Jobbik jelöltje Miklós Árpád (19,13 százalékkal), a negyedik, aki szintén indulhat a második fordulón az MSZP jelöltje Gúr Nándor, 18,7 százalékkal.