Lopott autót üldözve adtak le lövéseket a rendőrök Budapesten

Vágólapra másolva!
Egy lopott terepjáró üldözése közben több lövést is leadtak a rendőrök csütörtökön Budapesten. A menekülő kocsi áttört egy rendőrautókból álló zárat, a benne ülő három férfi közül ketten elmenekültek. Egy férfit - aki megsebesült - a helyszínen vettek őrizetbe, a másikat néhány órával később fogták el.
Vágólapra másolva!

Több lövés is eldördült egy autós üldözés közben csütörtök délután a fővárosban, Kispest városrészben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az [origo]-nak elmondta, az előzmény az volt, hogy rendőrök észrevettek egy lopott Ford terepjárót a Vak Bottyán utcánál, és megpróbálták félreállítani, hogy igazoltassák a sofőrt és két utasát, ők azonban menekülni kezdtek az autóval.

A rendőrök ekkor autókból felállítottak egy zárat a József Attila utca és az Árpád utca kereszteződésében, amelyet azonban a terepjáró áttört - mondta az ügyeletes, hozzátéve, hogy ekkor a rendőrök több lövést is leadtak a kocsira, de az haladt tovább. Végül néhány utcával távolabb találták meg a magára hagyott kocsit, és a polgárőrség segítségével az egyik utast, aki megsérült a lövésektől - közölte az ügyeletes, aki szerint a sérülést még vizsgálják.

A mentőszolgálat ügyeletén délután háromkor az [origo]-val azt közölték, nem tudnak arról, hogy mentőt hívtak volna lövéses sérülthöz Budapestnek ezen a részén. Arról nem közölt információt a rendőrség, hogy hány lövést adtak le a rendőrök. Ez még vizsgálat alatt van - közölte a rendőrségi ügyeletes.

Forrás: Centrum Televízió
További képek a helyszínről a fotóra kattintva!

A Független Hírügynökség szerint renőrautókat és kocsikat tört össze a menekülő autós. A megrongált kocsik között több rendőrautó is van, ezek közül kettő a Zrínyi utcában, míg egy a József Attila utca és az Árpád utca sarkán áll. Emellett egy taxi, és maga az üldözött kocsija is megsérült, ezek szintén a Zrinyi utcában vannak.

Az MTI úgy tudja, hogy több mint egy tucatnyi rendőrautó üldözte a menekülő autóst több kerületen át.

Néhány óra alatt az autó egy másik utasa is rendőrkézre került, harmadik társuk ellen országos elfogatóparancsot adtak ki. A BRFK szerint a terepjáróban utazó másik férfi jelenleg is szökésben lévő társával együtt gyalog menekült el. A két elfogott férfi elszámoltatása a rendőrség szerint még este is tartott.