Ahol az MSZP feladta

Vágólapra másolva!
Négy budapesti kerületben az MSZP önkényesen visszaléptette jelöltjeit "az LMP javára", a lépés nem érte el célját. A végeredményhez közeli részeredményekből a fideszes fölény egyértelműen látszik, ami arra utalhat, hogy a jobbikos szavazók a Fidesz jelöltjét választották, a szocialista szavazók pedig nem mentek el szavazni vagy az LMP jelöltjét támogatták, de ez kevés volt a győzelemhez.
Vágólapra másolva!

Négy budapesti körzet volt, ahol versenyben maradt az LMP jelöltje is, az MSZP visszaléptette saját jelöltjét az első forduló után. Ennek ellenére nem tudták megszorongatni a Fideszt az LMP jelöltjei. (Az erről szóló cikk itt látható.)

A végeredményhez közeli részeredményekből a fideszes fölény egyértelműen látszik. Ez arra utalhat, hogy a jobbikos szavazók a Fidesz jelöltjét választották. A szocialista szavazók pedig nem mentek el szavazni vagy az LMP jelöltjét támogtatták, de ez kevés volt a győzelemhez.

Budapest 08 .számú egyéni választókerület(Budapest VI.kerület) - visszalépett Hatvani Csaba
(feldolgozottság: 97,61 százalék)

A második forduló eredménye: Illés Zoltán (Fidesz-KDNP) 63,41, Kaszics Bálint 36,59 százalékot kapott.

Az első forduló eredménye: Az első fordulót a Fideszes Illés Zoltán a szavazatok közel 49 százalékával nyerte meg, a szocialista Hatvani Csaba 26 százalékkal lett második. Az LMP Kaszics Bálintot indította, ő 16,74 százalékot kapott. A Jobbik jelöltje a szavazatok 8,59 százalékát szerezte meg.

Budapest 10. számú egyéni választókerület (Budapest VIII. kerület) - visszalépett Szabó Zoltán
(feldolgozottság: 95 százalék)

A második forduló eredménye: Fónagy János (Fidesz-KDNP) 60,17 százalék, Moldován László 39,83 százalék.

Az első forduló eredménye: Fónagy János, a Fidesz jelöltje a szavazatok 46 százalékát kapta meg, mögötte 24,39 százalékkal lett második az MSZP-s Szabó Zoltán. Az LMP jelöltje, Moldován László 15,58 százalékot kapott. Az első fordulóban az MDF és a Jobbik is állított jelöltet, az MDF-es Herényi Károly 4,2, a jobbikos Pintér Attila pedig 9,76 százalékot kapott.

Budapest 21. számú egyéni választókerület (Budapest XIV. kerület) - visszalépett Bárándy Gergely
(feldolgozottság: 98,11 százalék)

A második forduló eredménye: Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) jelöltje 60,50 százalékot, Várnai László pedig 39,50 százalékot kapott.

Az első forduló eredménye: Zuglóban 46,49 százalékkal nyert a Fideszes Papcsák Ferenc, a szocialista Bárándy Gergely 28 százalékot kapott. Az LMP Várnai Lászlót indította, ő 16 százalékot szerzett. Az első fordulóban a Jobbik jelöltjére is lehetett szavazni, ő 9,5 százalékot gyűjtött.

Budapest 31. számú egyéni választókerület(Budapest XXI. kerület) - Avarkeszi Dezső visszalépett.
(feldolgozottság: 97 százalék)

A második forduló eredménye: Németh Szilárd (Fidesz-KDNP) 60,29 százalék, Hudák János (LMP) 39,71 százalék.

Az első forduló eredménye: Avarkeszi Dezső 28,68 százalékkal lett második, a fordulót itt is a fideszes jelölt nyerte: Németh Szilárd 43,96 százalékot kapott. Hudák János, az LMP jelöltje 14,27 százalékot kapott, a második fordulóban már nem induló jobbikos Hegedűs Tamás pedig 13-at.