Schmitt Pál otthagyja Brüsszelt, és szívesen lenne házelnök

Vágólapra másolva!
Otthagyja európai parlamenti képviselői állását Schmitt Pál, aki a Fidesz országos listájáról szerzett mandátumot az áprilisi országgyűlési választásokon. Schmitt Pál a Duna Tv reggeli műsorában arról is beszélt: ha felkérik, vállalja a házelnöki tisztséget.
Vágólapra másolva!

Schmitt Pál fideszes európai parlamenti képviselő a Duna Tv hétfő reggeli műsorában azt mondta: hazajön Brüsszelből, lemond EP-alelnöki posztjáról, és itthon vesz részt "az ország újjáépítésében". Schmitt a Fidesz_KDNP országos listájának második helyéről jutott be a parlamentbe az áprilisi választásokon. Arra a kérdésre, hogy nem bánja-e, hogy ott kell hagynia brüsszeli posztját, azt válaszolta: "ha itthon hív a csapat, mint csapatember, úgy gondolom, akkor haza kell jöjjek".

Schmitt azt mondta: nem szeretne elébe menni a leendő miniszterelnök bejelentéseinek, de ha felkérik, megtiszteltesésnek veszi és vállalja a házelnöki posztot.

A hatvannyolc százalékos parlamenti többségről azt mondta: szerinte a kormányzó pártszövetségnek a többi harminckét százalékkal is törődnie kell. "Nem szeretnénk mindent letarolni és úgy tűnni, hogy egyedül vagyunk a parlamentben és azt csinálunk, amit akarunk" - mondta Schmitt Pál. Szerinte, ha konstruktív, segítőkész, használható javaslatokat tesz az ellenzék, figyelni fognak rá, és meg fogják vitatni.

Az új kormány elsődleges feladatai között Schmitt Pál is a választási szabályokat, a parlamenti létszámot, az önkormányzatok karcsúsítását és a kettős állampolgárságot érintő kérdéseket említette.