Blikk: 8 milliót költött borra, 800 ezret szivarszakértőre az MVM

Vágólapra másolva!
Luxuskarórák 3,4 millió forintért, bor 8 millióért, szivar 1 millióért, szivarszakértő 800 ezerért, ruha a titkárnőnek és a sofőrnek 720 ezerért - olvasható a Blikk szerdai számában, hogy többek között mire költött 38 millió forintot a Magyar Villamos Művek Zrt 2007-ben, Kocsis István vezetése alatt.
Vágólapra másolva!

Márkás svájci órákat vásárolt 3,4 millió forintért a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) Kocsis István vezetése alatt - olvasható a Blikk szerdai számában. A lap birtokába került adóvizsgálat szerint az MVM 2007-ben 38 millió forintot költött reprezentációs célra.

A Blikk szerint 2007-ben 8,4 millióért vásároltak bort, amiket 1,7 millióért díszdobozba csomagoltak. Szivarra csaknem egymilliót, szivarszakértőre több mint 800 ezer forintot költött az állami cég. Különféle ajándékokra, tollakra, pezsgőre 8,3 milliót költöttek, étteremre 15, milliót, virágra 433 ezer, a sofőr és a titkárnő ruháztatására 720 ezer forintot költöttek.

A jelenleg a BKV vezérigazgatójaként dolgozó Kocsis Audi A6-os luxusautója mellé egy 20 millió forint értékű terepjárót is vetetett magának az MVM pénzén, pedig munkaszerződése szerint csak egyetlen kocsira volt jogosult - írja a lap. Kocsis a Blikknek azzal magyarázta a két kocsi használatát, hogy a terepviszonyok néha azt kívánták, hogy terepjárót kell használni.

Az MVM sajtóosztálya megerősítette a Blikknek, hogy a lap birtokába került dokumentumokban szereplő kiadások szerepelnek 2007-es nyilvántartásukban. Kocsis a Blikk megkeresésére szóvivőjén keresztül azt üzente, hogy mindig betartotta a költségvetésben meghatározott kommunikációs költségeket.