Élelmiszerrel és műszaki cikkekkel vesztegették meg a veszprémi okmányiroda dolgozóit

Vágólapra másolva!
Műszaki cikkeket, élelmiszereket és különböző ajándékokat fogadtak el veszprémi okmányirodai dolgozók. Volt, aki elfogadta, hogy őt munkába, gyermekeit iskolába fuvarozzák. A rendőrség szerint a kihallgatásokon úgy tűnt, a dolgozók nem voltak tisztában azzal, mit követnek el.
Vágólapra másolva!

Élelmiszert, műszaki cikkeket, kisebb ajándékokat és egyes esetben készpénzt is elfogadtak a veszprémi okmányiroda vesztegetéssel gyanúsított dolgozói egy gépjármű-ügyintézéssel foglalkozó vállalkozótól. Volt, aki elfogadta, hogy őt munkába, gyermekeit iskolába fuvarozzák. Az okmányirodában dolgozó gyanúsítottak többsége az ügyben feltáró jellegű vallomást tett, amelyekből úgy tűnik, mintha nem is lettek volna tisztában az elkövetett szabálytalanságok súlyával - mondta el pénteken Derzsy Péter, a Veszprém Megyei Rendőr- főkapitányság bűnügyi igazgatója.

Öt gyanúsított ügyvédje a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal szemben kizárási indítványt nyújtott be elfogultság miatt, ezért az ügyben a továbbiakban a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a nyomozást.

A rendőrök március végén állították elő a veszprémi okmányiroda vezetőjét, nyolc gépjármű-ügyintézőt, illetve egy gépjármű-ügyintézéssel, átíratással foglalkozó vállalkozót és két alkalmazottját. A gyanú szerint a vállalkozónak üzleti érdeke lehetett, hogy az okmányirodai dolgozók minél gyorsabban intézzék az ügyeket. Az ügyintézőket azzal gyanúsítják, hogy jogosulatlanul szolgáltattak ki adatokat kocsikról, szabálytalanul helyeztek forgalomba járműveket, illetve írtak át ezzel kapcsolatos iratokat.

A 12 gyanúsított közül 9 esetében hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt indítottak eljárást, míg három embert hivatalos személy megvesztegetésének bűntettével gyanúsítanak. A gépjármű-ügyintézéssel, átírással foglalkozó vállalkozó még most is előzetes letartóztatásban van.