23 embert állítottak elő az FTC-UTE meccs miatt

Huszonhárom embert állítottak elő a rendőrök a pénteki Ferencváros-Újpest labdarúgó meccsen történt rendbontások miatt. A rendezvény biztosítása közben két rendőr súlyos, egy pedig könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrök összesen huszonhárom embert állítottak elő a pénteki Ferencváros-Újpest labdarúgó mérkőzés előtti és utáni rendbontások miatt. A rendezvény biztosítása közben két rendőr súlyos, egy pedig könnyű sérülést szenvedett - olvasható a rendőrség honlapján.

Három emberrel szemben indult szabálysértési eljárás, két emberrel szemben hivatalos személy elleni erőszak, 18 emberrel szemben pedig garázdaság bűncselekménye miatt intézkedtek a rendőrök.

Pénteken délután fél 6 körül - másfél órával a mérkőzés kezdete előtt - a Ferencváros szurkolói megdobálták a vendégszurkolókat a stadion előtt. A BRFK és a Készenléti Rendőrség munkatársai könnygázzal fékezték meg a rendbontást. Este 7 óra körül egy közel 50 tagú újpesti csoportot támadtak meg az Üllői úti stadion előtt a hazai szurkolók. A rendőrök szétválasztották a két szurkolótábort.
 
A játék után könnygázzal és vízágyúval fékezték meg a rendőrök a távozó ferencvárosi szurkolókat, akik több helyen is feldöntötték a kordont, de nem tudtak az elzárt területre bejutni. A ferencvárosiak üvegekkel dobálták meg az intézkedő rendőröket.

Az újpesti szurkolók a csapatuk 1:0-ás győzelme után biztonsági okokból csak később hagyhatták el a lelátót, majd rendőri kísérettel metró szállította el őket Újpestig.

KAPCSOLÓDÓ CIKK