Vasárnapi Hírek: Újranyithat több bezárt vasúti szárnyvonal

Vágólapra másolva!
Hat olyan vasútvonalat sorolt fel a Vasárnapi Hírek, amelyeken hamarosan újraindulhat a vasúti közlekedés. A fideszes Fónagy János elmondta a lapnak, hogy az új kormány valóban tervezi az újranyitást azokon a vonalakon, ahol műszakilag ezt gyorsan végrehajthatják. A Komárom és Székesfehérvár közötti vasútvonal az egyik legesélyesebb.
Vágólapra másolva!

Egyes bezárt vasúti szárnyvonalakon akár már idén helyreállhat a személyszállítás. A Vasárnapi Hírek információi szerint a leghamarabb a Komárom-Székesfehérvár, a Debrecen-Létavértes, a Zalalövő-Körmend, az Almásfüzitő-Esztergom, a Godisa-Komló és a Győr-Veszprém vonalon járhatnak majd ismét szerelvények.

Fónagy János, a Fidesz közlekedési szakpolitikusa a lapnak megerősítette: azokon a bezárt szárnyvonalakon, ahol nincs műszaki probléma, a vasúti közlekedés helyreállítását tervezik, konkrét vonalszakaszokat azonban nem nevezett meg. Szakértők szerint a leggyorsabb döntés a regionális fővonalnak számító Komárom-Székesfehérvár szakaszon várható.

A Vasárnapi Hírek több forrásból megerősített információra hivatkozva arról ír, hogy az Orbán-kormány Völner Pál, Komárom új országgyűlési képviselőjének vezetésével vizsgálja majd meg, melyik szárnyvonalakon és milyen ütemezéssel állítható vissza a vasúti közlekedés, illetve felvetődhet-e büntetőjogi felelősség a vonalbezárások nyomán őrzés nélkül maradt közvagyon miatt.