Megnő a fizető parkoló-övezet a XIII. és a IX. kerületben

Vágólapra másolva!
A XIII. kerület mellett a IX. kerület több nagyobb területén is fizetőssé válik a parkolás. 240, illetve 160 forintba kerül majd egy óra az új fizetős zónákban a parkolási cégek szerint.
Vágólapra másolva!

A XIII. kerület után a IX. kerületben is kiterjeszti a fizetős parkolási övezetet a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. A cég azt közölte, hogy május 10-étől válik fizetősség egy nagyobb terület, amely egy parkolási zónát alkot majd.

Fizetős zónává válik a Bokréta utca - Mester utca - Haller utca és az Üllői út, valamint a Haller utca - Soroksári út - Tóth Kálmán utca és a Mester utca által határolt terület.

Az új rendszerben ebben a zónában az autósok legfeljebb három órát parkolhatnak, és óránként 160 forintot kell majd fizetniük. Hétvégén, munkaszüneti napokon és este 6 óra után ingyenes lesz a parkolás.

A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. hétfőn azt jelentette be, hogy a XIII. kerületben is újabb fizetős övezetek lesznek, ott is május 10-től érvényes a változás. A Dráva utca - Váci út - Róbert Károly körút - Népfürdő utca által határolt területen 240 forint lesz óránként a parkolási díj, a Róbert Károly körút - Váci út - Rákos patak - Népfürdő utca által határolt területen pedig 160 forint.

Az új fizetős zónákban forinttal vagy euróval, vagy bankkártyával, de mobiltelefonnal, parkolókártyával is lehet fizetni.