Bors: Orbán nem költözik be az elnöki villába

Vágólapra másolva!
Nem költözik át Orbán Viktor a Művész utcai elnöki rezidenciára, hanem XII. kerületi otthonában marad kormányfői kinevezése után is - írja a Bors. Ezért a leendő miniszterelnök házát át kell alakítani, hogy megfelelő védelemben lehessen részesíteni.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor kormányfői kinevezése után is otthonában marad, nem költözik át a Művész utcai elnöki rezidenciára - írja a Bors. A leendő miniszterelnök XII. kerületi, Cinege utcai házát ezért át kell alakítani, hogy teljes körű védelmet kaphasson. A Köztársasági Őrezred kockázatelemzést végez majd, és felmérik, milyen változtatásokra lenne szükség az épületen és környezetében.

Meg kell akadályozni a lehallgathatóságot, komplett biztonsági rendszert szerelnek fel, menekülő útvonalak létesítéséről is gondoskodnak - írja a lap. Biztonsági szakemberek szerint az is elképzelhető, hogy befóliázzák az ablakokat, de várhatóan nem cserélik le őket golyóálló üvegekre - olvasható a cikkben.

Az évekkel ezelőtt 800 millió forintból felújított Művész utcai villában 2002-től tavaly augusztusig Szili Katalin és családja lakott. Korábban itt lakott Antall József és Horn Gyula is.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Orbán háza a XII. kerületben