Elvehetik a Cozma-ügyet a veszprémi bíróságtól

Vágólapra másolva!
Elfogultságot jelentett be a Cozma-ügyben két garázdasággal vádolt ember ügyvédje. Szerintük a Veszprém Megyei Bíróság elnökének egyik korábbi nyilatkozata után nem várható a megye bíráitól elfogulatlan ítélkezés, ezért az ügyből való kizárásukat kérték. A kizárásról a Győri Ítélőtábla által kijelölt háromtagú tanács dönt még a héten.
Vágólapra másolva!

Elfogultságot jelentett be a Cozma-ügyben két garázdasággal vádolt gyanúsított ügyvédje. Az ügyvédek beadványukban arra hivatkoznak, hogy a Cozma- ügy kapcsán többen olyan nyilatkozatokat tettek, amelyek befolyásolhatják az eljárás menetét. A beadványban kiemelték a Veszprém Megyei Bíróság elnökének nyilatkozatát, aki a Cozma-filmben a büntetési tételekről beszélt. Az ügyvédek szerint ez a nyilatkozat is befolyásolhatja a bírákat - tájékoztatott Nagy Zoltán a Győri Ítélőtábla büntető kollégiumának vezetője.

A Cozma-ügyben 24 embert garázdasággal, hármat pedig emberöléssel vádolnak. A garázdaság ügyében a Veszprémi Városi Bíróságon tárgyalnak, a gyilkossággal vádolt három férfi ügye pedig a Veszprém Megyei Bíróságon van. A kérelmet két garázdasággal vádolt személy ügyvédje adta be, az emberöléssel vádolt személyek ügyéről egyelőre nincs szó, ezért az várhatóan Veszprémben marad.

A kizárásról a Győri Ítélőtábla által kijelölt háromtagú tanács dönt a héten, ha alaposnak találják az elfogultsági kifogást, akkor kijelölik az ügyben eljáró bíróságot. Ha nem, akkor a Veszprém Városi Bíróságnál marad a Cozma-ügy.