Nyilvánosak a matematikaérettségi megoldókulcsai

Vágólapra másolva!
Közzétette az Oktatási Hivatal a kedden tartott írásbeli matematika érettségik megoldókulcsait. A megoldásokon kívül javítási útmutatót is tartalmaznak a dokumentumok, így az érettségizők ellenőrizhetik, hogy melyek voltak a helyes megoldások, és kiszámolhatják azt is, hogy hány pontot szereztek.
Vágólapra másolva!

Szerdán nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal (OH) a honlapján a kedden tartott matematika érettségik hivatalos megoldókulcsait. A javító tanároknak ezen útmutatók alapján kell értékelniük a vizsgázók teljesítményét. A javítókulcs alapján az érettségizők azt is ki tudják számolni, hogy pontosan hány pontot szereztek, és ellenőrizhetik, hogy helyesen oldották-e meg a feladatokat.

A középszintű matematika érettségi feladatsorokhoz az [origo] is készített egy megoldókulcsot a zalaegerszegi Ganz Ábrahám és Munkácsy Mihály Szakközépiskola és Szakiskola tanárainak segítségével. Számos olvasói levelet kaptunk, amelyekből kiderült, hogy egy-egy feladat megoldásához többféleképpen is el lehetett jutni, és az érettségizők sok feladattal kapcsolatban küldtek kérdéseket. A hivatalos javítókulcsból az érettségizők pontról pontra ellenőrizhetik, hogy jó eredményre jutottak-e.

Az OH javítási útmutatójában egyes feladatoknál több lehetséges megoldás, és azok pontozása is szerepel. "Nyilvánvalóan helyes gondolatmenet és végeredmény esetén maximális pontszám adható akkor is, ha a leírás az útmutatóban szereplőnél kevésbé részletezett" - olvasható a javítókulcsban.

Az OH honlapjáról, innen tölthetők le az érettségik másnapján a feladatsorok és a megoldókulcsok. A matematika érettségi megoldókulcsait középszint esetében itt, emelt szint esetében pedig itt találja meg.

Szerdán a történelem írásbelikkel folytatódnak az idei érettségik, erről bővebben itt olvashat.

A hétfői magyarérettségi [origo] által készített, illetve az OH oldalán közzétett hivatalos megoldásait innen érheti el.