Hazamehettek az elvágott gázvezeték miatt kitelepített paksiak

Vágólapra másolva!
Visszamehetett otthonába és munkahelyére Pakson az a többszáz ember, akiket csütörtök reggel egy elvágott gázvezeték miatt ki kellett telepíteni. A gázvezetéket a főutca felújítási munkálatai közben vágták el, az E.ON sajtóreferense szerint az építő cég nem kérte korábban az előírt szakfelügyeletet.
Vágólapra másolva!

Befejeződött a helyreállítási munka Pakson, ahol csütörtök reggel elvágtak egy gázvezetéket a főutca rekonstrukciójának munkálatai közben, és ezért többszáz embert ki kellett telepíteteni.

A helyszínen az MTI tudósítóját arról tájékoztatták, hogy reggel 8 óra körül vágott el egy gép egy gerincvezetéket. A közelben élőknek és dolgozóknak el kellett hagyniuk a környéket, kiürítették a rendőrséget, az okmányirodát és a polgármesteri hivatalt is. A gázszolgáltató E.ON szakemberei rövid időn belül megérkeztek, és a tűzoltókkal együttműködve megkezdték a hiba kijavítását. A tűzoltók vízsugárral elegyítették a kiömlő gázt, hogy megakadályozzák az esetleges robbanást, az E.ON munkatársai pedig elzárták a gázt.

A vezeték átvágása után két órával mindenki visszamehetett az otthonába, a munkahelyére, nem sokkal később pedig a közlekedés is helyreállt.

Varga Ivett, az E.ON sajtóreferense azt mondta: a korábbi információkkal ellentétben, nem 90, hanem 110 milliméter átmérőjű gerincvezetéket szakított el a földmunkák során egy gép. A kivitelezés előtti közműegyeztetés megtörtént, de az előírt szakfelügyeletet nem kérte az építő cég - tette hozzá. Az elvágott vezeték miatt körülbelül száz fogyasztónál egy órán át szünetelt a gázszolgáltatás.

A Dózsa György utca felújítása márciusban kezdődött és augusztusig tart. A munkát az önkormányzat megrendelésére a Teerag-Asdag Kft. végzi.