Versenyfutásba kezdett Gyurcsány és Mesterházy

Vágólapra másolva!
Országjáró értékelő körútra indul Mesterházy Attila, az MSZP új frakcióvezetője. A kampány alatt háttérbe vonuló, csak néha szereplő korábbi pártelnök, Gyurcsány Ferenc is értékelni szeretné a kampányt és a párt választási vereségét, és az erről szóló vitairatát már meg is küldte az érdeklődőknek.
Vágólapra másolva!

Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője csütörtökön országjáró körútba kezdett, ahol mintegy harminc helyszínt keres fel, hogy véleményt mondjon az MSZP elmúlt időszakáról és jövőbeni feladatairól. Mesterházy az MTI-nek azt mondta, aktív hallgatással lesz ott a megbeszéléseken, mert nem az a célja, hogy előadást tartson arról, ő mit hogyan lát, hanem az, hogy odafigyeljen rá, mások mit mondanak. Szerinte ezeket a véleményeket is bele kell építeni az MSZP értékelési folyamatába.

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök szerdán nyilvánosságra került röpiratában élesen kritizálta az MSZP-t és Mesterházyt is. Szerinte Mesterházy részéről hiba volt, hogy nemzeti megegyezésről beszélt, mert Gyurcsány szerint ez nélkülözi a realitást. Az egész kampányt hibásnak tartotta, mert az Mesterházyra volt kihegyezve, pedig szerinte sokkal inkább a pártra kellett volna.

A Mesterházy által gyakran hangsúlyozott fiatalítást is kritizálta, szerinte "nem tudjuk, mit gondolnak a világról, alig ismerjük politikai meggyőződésüket, annál jobban ambícióikat". "Abba kéne hagyni a fiatalításmániát, mert ez így félrevisz" - írta Gyurcsány.

A Gyurcsány és Mesterházy közötti versenyfutásra utal az is, hogy Mesterházy az MTV csütörtök reggeli műsorában kijelentette, hogy szerinte a pártelnök és a frakcióvezető személyének meg kell egyeznie. Ezzel arra célzott, hogy neki kellene lennie az MSZP elnökének is, ugyanis ő lesz a párt frakcióvezetője a leendő parlamentben. Gyurcsány korábban kijelentette, szerinte a párt különböző vezető tisztségeit szét kell választani.