Nyilvános az angolérettségi megoldókulcsa

Vágólapra másolva!
Az Oktatási Hivatal honlapján már elérhetők a csütörtöki közép- és emeltszintű angol érettségik megoldókulcsai. Az érettségizők ezekből ellenőrizhetik a hivatalosan értékelhető válaszelemeket, és kiszámolhatják, hogy hány pontot szereztek.
Vágólapra másolva!

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a csütörtöki angol nyelvi érettségik hivatalos megoldókulcsait. A javítókulcsokból nem csak az derül ki, hogy mi volt a helyes válasz a kérdésekre, hanem a pontszámítási útmutató alapján az érettségizők azt is kiszámolhatják, hogy körülbelül hány pontot szereztek.

A középszintű angol érettségi megoldókulcsait ezen a linken találja meg. Az emelt szintű feladatsor javítókulcsát pedig itt találja meg.

Az Oktatási Hivatal szerint középszinten 1162 helyszínen 58 007 diák, emelt szinten 81 helyszínen 4902 tanuló érettségizett angolból reggel 8 órától. Az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből állt.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc volt. Ebből az első rész, az olvasott szöveg értése 60 perces volt, a második részre, a nyelvhelyességi feladatsor megoldására 30 perc állt rendelkezésre. Ezután szünet következett, majd 30 percük volt a diákoknak a hallott szöveg értése feladatsorra, végül az íráskészséget mérő feladatra 60 perc maradt.

Emelt szinten ugyanezek a vizsgaösszetevők voltak, de a feladatok megoldására fordítható idő sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc volt. Az íráskészség vizsgarésznél a feladatok megoldásához mindkét szinten használhattak a vizsgázók nyomtatott szótárt, a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszközt nem vehettek igénybe a diákok.

Ebből a cikkünkből a szerdai történelem, ebből a keddi matematika, itt pedig a hétfői magyarérettségi megoldókulcsait is elérheti.