Tüntettek Pintér Sándor belügyminisztersége ellen

Vágólapra másolva!
Két-három tucat ember vonult pénteken a Fidesz fővárosi központja elé, ahol Pintér Sándor belügyminisztersége ellen tüntettek. A tiltakozók - a Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete, illetve két jobbikos politikus - azt nehezményezte, hogy bemutatkozásakor Pintér törvényesnek nevezte a 2006-os oszlatásokat.
Vágólapra másolva!

Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt 2006. őszi eseményekkel kapcsolatos kijelentése miatt tiltakoztak civilek Budapesten a Fidesz Szentkirályi utcai központi hivatala előtt a Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete szervezésében péntek délután. A rendezvényen - amelyen körülbelül kéttucatnyian vettek részt - jelen volt Morvai Krisztina jobbikos európai parlamenti képviselő, a Civil Jogász Bizottság alapító tagja is. Azt mondta, Pintér Sándor megnyilvánulása elfogadhatatlan a 2006. őszi események áldozatai számára, akik a Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesületét létrehozták.

A leendő belügyminiszter hétfői bemutatkozásakor azt mondta, nem gondolja, hogy Gergényi Péter volt budapesti rendőrkapitány törvénytelenül járt volna el a 2006-os oszlatások levezénylésénél, de az ügyészség feladata lesz ezt megállapítani.

Morvai szerint Pintér Sándor mondatából egyértelművé vált, hogy teljesen téves képzetei vannak az emberi jogokról. A jobbikos politikus kijelnette, az áldozatok és a jogvédők ragaszkodnak ahhoz, hogy Pintér Sándor ne lehessen Magyarország belügyminisztere e kijelentés után.

A rendőrség által biztosított rendezvényen az egyesület átadott egy petíciót, amelyben azt kérik Orbán Viktortól, hogy Pintér Sándor ne legyen belügyminiszter, Morvai Krisztina és jobbikos politikustársa, Gaudi-Nagy Tamás pedig a Civil Jogász Bizottság egy-egy, a 2006-os őszi eseményekről szóló jelentését adta át Orbán Viktornak és Pintér Sándornak címezve.