Bocsánatot kért a részegen balesetező Stohl

Vágólapra másolva!
Mindenkitől bocsánatot kért Stohl András színész-műsorvezető, aki szombat hajnalban Fót közelében közlekedési balesetet okozott. Stohl elismerte, hogy ittasan vezetett. A balesetben egy ember súlyosan, egy pedig könnyen megsérült. Stohl az [origo] megkeresésére telefonon annyit mondott: nem aktuális. Az RTL Klub Híradójában bejelentette, hogy a történtek miatt nem vezetheti az ősszel induló tehetségkutató műsort.
Vágólapra másolva!

Mindenkitől bocsánatot kért a szombat hajnalban balesetet okozó Stohl András, aki a karambol idején ittas volt - közölte az RTL Klub Híradója. Stohl Budapestről Fót irányába haladt, mikor autója áttért a szemközti sávba, és két másik járművel ütközött. Az egyik járműben egy ember súlyosan, a másikban szintén egy ember könnyebben sérült. Az ütközéstől az egyik kocsi az árokban sodródott, utasát a tűzoltók szabadították ki.

"Nem találok szavakat, erre nincs mentség" - mondta Stohl András, majd külön elnézést kért az idős férfitől, akinek a balesetben eltört a lába. Hozzátette, családja sokszor figyelmeztette, de ő "volt a hülye". Úgy látszik, kellett egy ilyen pofon - jegyezte meg Stohl, aki arról is beszélt, a balesettel valószínűleg az élete is kettétört. Mint mondta, "ezzel a mentalitással" nem fér bele, hogy fiatal tehetségekkel foglalkozó műsort vezesse és "jópofáskodjon", ezért nem vállalja az RTL Klubon ősszel induló X-Faktor műsorvezetését.

"Az RTL Klub megdöbbenéssel értesült arról, hogy Stohl András szombat hajnalban autóbalesetet okozott. Stohl András a mai napon értesítette a csatornát, hogy a történtek miatt nem vállalhatja az ősszel induló X-Faktornak, Európa egyik legrangosabb zenei tehetségkutatójának műsorvezetését" - közölte a tévécsatorna, amely elfogadta a műsorvezető döntését.

A színész-műsorvezető azt nem tudta megmondani, miért hagyta el a helyszínt az ütközés után - közölte az RTL Klub Híradója, ahol az egyik szemtanú azt állította, Stohl az összetört kocsija tetején mászott ki, majd felhívta a barátnőjét, aki érte jött és együtt elmentek a helyszínről. Stohl az RTL Klubnak és az MTI-nek is tagadta, hogy a karambol után azonnal elhagyta a helyszínt. "Megvártam a mentőket, s csak utána távoztam, de egyebet nem mondhatok, mert az ügyvédek azt tanácsolták, hogy várjuk meg a vizsgálat végét" - mondta. "Hibás vagyok, és megérdemlem, hogy ezek után széttépjenek az újságok, illetve hogy az emberek azt gondolják rólam: borzalmas alak vagyok" - jelentette ki Stohl András, aki azt mondta, hogy a színházból tartott hazafelé.

Bevitték vérvételre

Stohl Andrást otthonából állították elő vérvételre, mert a gyanú szerint ő vezette azt az autót, amely balesetet okozott szombat hajnalban Budapest és Fót között. Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére annyit mondott, hogy egy 43 éves fóti férfit, S. Andrást előállítottak egy szombaton, hajnali 4 óra körül történt baleset miatt. Meghallgatása után, délelőtt hazaengedték, a véralkoholszint-vizsgálat eredménye várhatóan a jövő héten lesz meg. A dunakeszi kapitányság ismeretlen tettes ellen indított eljárást közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt, jelenleg szakértői véleményekre várnak.

Az egyik gépkocsiban utazó nő szombat délelőtt az MTI-nek azt mondta: hajnalban Egerből tartottak a főváros felé, amikor frontálisan beléjük hajtott egy autó, amelyet Stohl András vezetett. Állítása szerint a színész "láthatóan ittas volt", meg sem kérdezte, hogy vannak, "csak kért egy cigarettát".

A másik gépkocsiban utazó asszony ugyancsak arról számolt be az MTI-nek, hogy Stohl András szállt ki a balesetet okozó autóból, és ő is vélelmezte a színművész ittasságát. Elmondta, a szintén a kocsiban lévő édesapja - akit a tűzoltóknak kellett kivágniuk a járműből - combnyaktörést szenvedett, jelenleg műtőben van.

Forrás: MTI
Fotó a baleset helyszínéről

Stohl Andrást az [origo] szombaton reggel elérte telefonon. Stohl azt mondta, hogy nem aktuális, és mielőtt bármit kérdeztünk volna, lerakta a telefont.

Stohl Andrást 2002-ben 112 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, és a jogosítványát is bevonták 1 év 9 hónapra, mert ittasan vezetve összetörte az autóját. Abban a balesetben rajta kívül nem sérült meg más.


A Nemzeti Színház vezetősége sajnálattal értesült Stohl András autóbalesetéről, és a baleset sérültjeinek mihamarabbi felépülést kíván - közölte az intézmény vezetősége szombaton. A Nemzeti kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére azt mondta, hogy a közleményben foglaltakon túl mást nem szeretnének közölni. Stohl András 2003 óta tagja a Nemzeti Színház társulatának.