Vágólapra másolva!
Még napokig takarítják azokat a borsodi településeket, ahol házakat, pincéket, utakat öntött el a csütörtöki özönvízszerű eső. Tolcsván egy család vissza sem tudott költözni házába, Komlóskán százmillió forintra becsülik a károk mértékét.
Vágólapra másolva!

Napokig eltarthat még a takarítás azokon a településeken, amelyeken csütörtök este vihar söpört végig Borsod megyében. A hegyekről lezúduló víz kerteket, utakat, házakat öntött el.

Tolcsván a hegyekből lezúduló esővíz miatt áradt meg a patak, egy utcában tíznél több ház került veszélybe. A településre szombaton a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet vitt tisztítószereket, fertőtlenítőszereket, súrolószereket, a helyreállításban így segítenek.

Vojnár László tolcsvai polgármester elmondta: egy család még nem tudott visszaköltözni a házába, mert lakásukat elárasztotta a sár, őket az önkormányzat helyezte el máshol.

Komlóska polgármestere, Köteles László százmillió forintra becsüli a településen keletkezett károkat. Az utóbbi években több hasonló áradás volt Komlóskán, legutóbb három hete. Ahhoz, hogy ezt elkerüljék, a polgármester szerint egy úgynevezett záportározó lenne a megoldás, amit a falu felső részén építenének. A tervek tíz éve megvannak, pénz azonban nincs rá.