Véletlenül kilőtt az ablakon egy 18 éves fiú Szigetváron, aki az apja szekrényében talált fegyvert és éles lőszereket próbálgatta a lakásban. A fegyvert az előzetes adatok szerint engedély nélkül tartotta az apa.

Éles lőfegyverrel lőtt ki az ablakon egy tizennyolc éves fiú Szigetváron a hétvégén - közölte Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőrfőkapitányság sajtószóvivője. A lövedék a szemközti ház lépcsőházában a lépcsőbe fúródott, szerencsére épp nem járt arra senki. Egy lakó szólt a rendőröknek, a nyomozók már a helyszínen azonosították, hogy melyik lakásból lőttek. A tizennyolc éves fiú először mindent tagadott, majd a kihallgatáson elmondta, hogy az apja szekrényében kutatott, ott találta meg a fegyvert és a lőszereket.

Kezébe vette és "gyakorolt", töltötte a tárat, tűzkész állapotba hozta a fegyvert, ürítette, majd üresen többször elsütötte. Egyszer azonban elszámolta magát, egy lőszer még a csőben maradt, így sikerült kilőni az ablakon. A fiú megijedt, a pisztolyt elcsomagolta és elrejtette a garázsban. A rendőrök ott találták meg a házkutatás során, lefoglalták és szakértők fogják megvizsgálni.

A rendőrök a fiút visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A családfő felelősségét is vizsgálják, az előzetes adatok szerint nincs fegyvertartási engedélye.