Egymásra mutogatnak a pécsi kézigránátos ügy vádlottjai

Vágólapra másolva!
A pécsi kézigránátos ügy négy vádlottja egymást vádolta a keddi tárgyaláson. 2008 novemberében kézigránátot dobtak be egy családi házba Pécsett. A házban tartózkodó két felnőtt és három gyerek közül a felnőttek meghaltak, két gyerek könnyebben sérült meg.
Vágólapra másolva!

Egymást vádolták a pécsi kézigránátos ügy szereplői a kedden kezdődött tárgyaláson. Az ügyészség három férfi és egy nő ellen emelt vádat, előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés miatt. A vád szerint egyikük felbujtóként, két vádlott társtettesként, egy pedig bűnsegédként működött közre a bűncselekmény elkövetésében. Az első napon a vádlottak ellentmondásokba keveredtek, egymásra próbálták terelni a gyilkosságot.

A vádlottakat külön-külön hallgatták meg. Egyikük azt állítja, a társa tőle vette meg a kézigránátot és még azt is bevallotta neki, hogyan dobta be a lakásba. Saját magát azonban nem tartja bűnösnek az emberölésben. A másik vádlott viszont a férfira tett terhelő vallomást: azt mondta, testvérével együtt arra kérték, hogy leckéztesse meg a szomszédjait.

Az ügyben eddig annyi biztos, hogy valaki 2008 novemberében kézigránátot dobott be az ablakon, miközben a szobában egy 35 éves férfi élettársával és három gyerekével a TV-t nézte. A robbanásban a két felnőtt meghalt, a háromból két gyerek pedig könnyebben megsérült.

A tárgyalás szerdán folytatódik, a következő három napban harmincnégy tanú és igazságügyi szakértők meghallgatását tervezi a bíróság.