Megölte, majd feldarabolta volt feleségét egy gyomaendrődi férfi

Vágólapra másolva!
Egy 40 éves gyomaendrődi férfi megölte, majd feldarabolta volt feleségét. A nő április 30-án tűnt el, amikor fiát láthatásra vitte el volt férjéhez. A férfi először azt hazudta a rendőrségnek, hogy a Hármas-Körösbe dobta a nő holttestét, de kiderült, hogy egy tanya etetője alá ásta el a holttestet.
Vágólapra másolva!

Megölte, majd feldarabolta volt feleségét egy gyomaendrődi férfi; ellene emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője, Tóth Csaba kedden békéscsabai sajtótájékoztatóján.

Tóth Csaba azt mondta, hogy május 3-án jelentették be a hozzátartozók, hogy eltűnt egy 34 éves nő, akit utoljára akkor láttak, amikor kiskorú gyermekét vitte el április 30-án láthatásra volt férjéhez. A rendőrség akkor még csak közigazgatási eljárás keretében vizsgálta az ügyet, ám rövidesen felmerült, hogy a volt férjnek köze lehet a nő eltűnéséhez. A gyanút erősítette, hogy a férfit 2006-ban feljelentette erőszak miatt az akkor még vele egy háztartásban élő asszony.

A nyomozók műszeres hazugságvizsgálatnak vetették alá a 40 éves B. Zoltánt és helyszíni szemlét tartottak a házában. A poligráfos vizsgálat azt erősítette, hogy a volt férj bűncselekményt követhetett el, s a házban több olyan eszköz volt, amelyen a gyanú szerint vérnyomok lehettek, baltát, szénahúzó horgot és lőszereket is találtak. A férfi ennek ellenére úgy nyilatkozott, hogy semmi köze sincs felesége eltűnéséhez.

A rendőrök utóbb megállapították, hogy a szénahúzó horgon emberi vér található. Ennek alapján a férfi azt vallotta, hogy ellökte a nőt, aki egy árokba esett, beverte a fejét és meghalt, ő pedig a holttestet a közeli Hármas-Körös folyóba dobta. A gyanúsítottat őrizetbe vette a rendőrség, és három napon át búvárok és tűzoltók bevonásával keresték a tetemet, ám nem találták meg. A férfi által megjelölt helyszínen, az árok partján pedig nem találtak semmilyen, bűncselekményre utaló nyomot.

A rendőrök ezért átkutatták a férfi tanyáját is, ahol az udvaron, egy lefordított üst alatt megtalálták az asszony ruházatát és iratait. Az ismételten kérdőre vont gyanúsított ezt követően beismerte, hogy a már korábban ismertetett módon bántalmazta volt feleségét, majd a holttestet a tanyájára vitte, levetkőztette és elrejtette. Ám hogy hová, azt nem volt hajlandó elárulni. Végül a nyomkereső kutyák jelzése alapján hétfőn találták meg a nő holttestét a rozsdás, vasból készült etető alatt elásva.

A rendőröket is meglepte a bűntett brutalitása, hiszen a gyanúsított, mielőtt elásta volna a holttestet, feldarabolta volt feleségét. A bűncselekmény elkövetésének részleteit még vizsgálja a rendőrség, hiszen a földi maradványokon lőtt sebeket is találtak; a gyanúsítottat valószínűleg elmeorvosi vizsgálat alá vonják.