Névtelen feljelentés után indult a nyomozást a pécsi egyetemen

Vágólapra másolva!
Az ügyészség egy névtelen feljelentés alapján rendelte el azt a nyomozást, amely miatt hétfőn házkutatást tartottak a Pécsi Tudományegyetem. A gyanú szerint hűtlen kezelést követhettek el a Felnőttképzési Karon, ezért lefoglalták az egyetem összes beszerzési iratát. Ez a gazdasági főigazgató szerint az egyetem napi működését veszélyezteti.
Vágólapra másolva!

Névtelen feljelentés alapján rendelet el nyomozást hűtlen kezelés gyanújával a Pécsi Tudományegyetem Gazdasági Főigazgatóságán a Pécsi Városi Ügyészség - mondta a Független Hírügynökségnek Petréteiné Malomsoki Csillla, a Baranya Megyei Főügyészség sajtószóvivője. A nyomozást a pécsi rendőrkapitányság folytatja. A nyomozók hétfőn házkutatást tartottak, és zárolták az egyetem irattárát.

A nyomozók a Felnőttképzési Kar 2007 és 2010 közötti gazdasági működését vizsgálja, ezért bűnügyi zár alá helyezte a PTE teljes 2008, 2009 és 2010 évi beszerzési, közbeszerzési és pénzügyi irattárát 2010. március 31-i záró dátummal - közölte Imhof Gábor, a Pécsi Tudományegyetem gazdasági főigazgatója, aki szerint az intézkedés az egyetem napi működését veszélyezteti. Több pályázatuk esetében is előfordulhat, hogy egynapos határidővel kell pótolniuk egy-egy dokumentumot.

A Felnőttképzési Kart az elmúlt években többször is vizsgálták, ebből a szempontból nem jelent újdonságot az újabb vizsgálat, amelynek minél gyorsabb lezárása az egyetem érdeke - mondta Koltai Dénes, a kar dékánja. Koltai állítása szerint nem tudja, pontosan miért indult ellenük nyomozás. Szerinte a rájuk bízott állami forintokkal felelősségteljesen bántak.

A névtelen feljelentésről Petréteiné azt mondta: abban az esetben, ha a feljelentés alapján bűncselekmény gyanúja merül fel, a vizsgálatot mindenképpen le kell folytatni, hogy megállapíthassák, valóban történt-e bűncselekmény. A nyomozásra 60 napja van a rendőrségnek, amit az ügyészség meghosszabbíthat.