Emberöléssel vádolják a mozgásképtelenné vált nő fiát

Vágólapra másolva!
Vádat emelt a rendőrség az ellen a 69 éves sávolyi férfi ellen, aki nem hívott orvost combnyaktörést szenvedett édesanyjához. A nőt két hónappal a baleset után szállította kórházba a vádlott testvére, ahol két hét múlva meghalt. A letartóztatott férfi hasadásos elmezavarban szenved.
Vágólapra másolva!

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség egy 69 éves sávolyi férfival szemben, aki combnyaktörést szenvedett 89 éves édesanyjához - annak kérése ellenére - nem hívott orvost. A tavaly szeptemberben mozgásképtelenné vált asszonyt majdnem két hónapon át csak levessel táplálta, tisztálkodásáról nem gondoskodott, egyre növekvő fájdalmait látva sem hívott segítséget hozzá.

Fekete Róbert főügyészségi ügyész közölte, hogy a vádlott november közepén levelet írt a testvérének, amelyben tudatta vele édesanyjuk várható halálát, és azt, hogy intézkedett a sírhely ügyében is. Tájékoztatása szerint a vádlott testvére másnap odautazott és azonnal orvosi segítséget kért, ám a kórházi kezelés ellenére az idős asszony két hét múlva meghalt. Az ügyészség álláspontja szerint ez elkerülhető lett volna, ha a combnyaktörést követően időben orvosi segítséget kap.

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő vádlott hasadásos elmezavarban (paranoid schizophrenia) szenved, amely kizárta azt a képességét, hogy cselekménye következményeit felismerje vagy, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék - írta a Somogy Megyei Főügyészség sajtószóvivője.