Feljelentést tettek a Malév 812 milliós kifizetése miatt

Vágólapra másolva!
Feljelentést és hatósági bejelentést tett a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet a Malévnál eltűnt 812 millió forintról. A társaság még 2007-ben fizette ki az összeget egy cégnek, ám a könyvvizsgálók nem találták bizonyítottnak, hogy cserébe történt volna teljesítés. A Malév halgat arról, hogy mie fizettek ki ekkora összeget a Charter Corporation LLC nevű cégnek.
Vágólapra másolva!

Feljelentést, illetve hatósági bejelentést tett a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) az országos rendőrfőkapitánynál, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél (PSZÁF) és a legfőbb ügyésznél a Malévnál eltűnt több mint 800 millió forint ügyében - írja a Magyar Nemzet.

A PricewaterhouseCoopers (PwC) tavaly júniusban visszautasította, hogy a véleményezze a Malév Zrt. 2007-es éves beszámolóját, mivel a cég által a Charter Corporation LLC nevű társaságnak kifizetett 812 millió forintról nem találták bizonyítottnak, hogy történt szolgáltatás, vagy hogy jogos volt-e a kifizetés. A PwC szerint a könyvvizsgálat során nem kaptak teljesítési igazolásokat, ezért nem tudtak meggyőződni arról, az összeg valós költségként merült volna fel.

A légitársaságnál nem válaszoltak arra a kérdésére, hogy milyen szolgáltatásért fizetettek ki több mint 800 millió forintot a Charter Corporation LLC-nek, illetve, hogy miért nem tudják igazolni a szolgáltatás megtörténtét - írja a Magyar Nemzet.