Gyanúsítottként hallgatják ki a baleset miatt Stohlt

Vágólapra másolva!
Várhatóan pénteken, gyanúsítottként hallgatja ki a rendőrség Stohl András színművészt, aki szombaton autóbalesetet okozott Fótnál. A rendőrség péntekre várja azt a szakértői véleményt is, amelyből kiderül, hogy az ittasság mellett állt-e kábítószer hatása alatt Stohl. A rendőrség szerint egyelőre nem merült fel olyan információ, hogy cserbenhagyás történt volna.
Vágólapra másolva!

Gyanúsítottként hallgathatják ki a május 8-án, Fót közelében közúti balesetet okozó S. Andrást, aki az elsődleges adatok alapján ittas állapotban vezetett - közölte Dunakeszi rendőrkapitánya szerdán az MTI-vel. A kihallgatás várhatóan pénteken lesz.

A megnevezett időpontban és helyen Stohl András színész okozott közlekedési balesetet. Stohl a karambol estéjén az MTI telefonos megkeresésére elismerte, hogy ő a hibás a balesetért. Hozzátette: rettenetesen sajnálja a történteket, és nagyon szégyelli magát.

Kovács László dunakeszi rendőrkapitány azt mondta: a rendőrség S. Andrásként említi a büntetőeljárás alá vont színészt, aki nem adott a hatóságoknak felhatalmazást teljes neve közlésére. A rendőrkapitány közölte: mivel a meghallgatni kívánt hat-nyolc tanú közül többen már vallomást tettek, az általuk elmondottak, illetve az S. András vérében kimutatott közepes alkoholszint alapján előreláthatólag pénteken, de legkésőbb hétfőn közúti baleset okozásával, illetve ittas vezetéssel gyanúsítja meg a rendőrség a színészt.

Pénteken derülhet ki, fogyasztott-e kábítószert Stohl

Péntek délután, de legkésőbb hétfőn megkapja a rendőrség Stohl András színész baleseti ügyéhez a szakvéleményt az esetleges "egyéb jellegű befolyásoltságról", vagyis arról, hogy fogyasztott-e Stohl kábítószert - mondta az [origo]-nak szerdán Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség kedden közölte, hogy Stohl közepesen volt ittas a balesetkor a kirendelt orvosszakértő véleménye szerint. Autóját a rendőrök lefoglalták, a járművet igazságügyi műszaki szakértő vizsgálja. Stohlt egyelőre nem gyanúsították meg, a rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást közúti baleset gondatlan okozása miatt.

"Csak kért egy cigarettát"

Stohl május 8-án, szombat hajnalban, Fót közelében okozott közúti balesetet. Budapestről Fót irányába haladt, mikor autója áttért a szemközti sávba, és két másik járművel ütközött. Az egyik járműben egy ember súlyosan, a másikban szintén egy ember könnyebben sérült. Az ütközéstől az egyik kocsi az árokban sodródott, utasát a tűzoltók szabadították ki. A két sérült egyike, egy egy 77 éves férfi combtörést szenvedett, aki emiatt háromórás műtéten esett át. Az [origo] szerdán többször is próbált érdeklődni az állapotáról a fővárosi Árpád kórházban, de a kezelőorvosát, aki nyilatkozhatna erről, nem sikerült elérni. A Blikk vasárnap felkereste a kórházban az idős férfit, aki azt mondta: orvosa szerint minimum négy hónapig tart majd a lábadozása, ám az sincs kizárva, hogy maradandó a fogyatékossága.

Stohlt a baleset után otthonából állították elő a rendőrök, miután a balesetet követően elhagyta a helyszínt. Az egyik karambolos autóban utazó, könnyebben megsérült nő szombat délelőtt az MTI-nek azt mondta: Stohl meg sem kérdezte, hogy vannak, "csak kért egy cigarettát". Stohl az MTI telefonos megkeresésére szombaton azt mondta: nem igaz, hogy a karambol után azonnal elhagyta a helyszínt. "Megvártam a mentőket, és csak utána távoztam, de egyebet nem mondhatok, mert az ügyvédek azt tanácsolták, hogy várjuk meg a vizsgálat végét" - tette hozzá. A Pest megyei rendőrségi szóvivő szerdán az [origo]-nak arra a kérdésre, hogy van-e gyanú cserbenhagyásra, azt mondta: jelen pillanatban nincs olyan információ, amely ezt megalapozná, de amennyiben felmerül, vizsgálni fogják ennek a lehetőségét is.

Stohlnak korábban volt rendőrségi ügye ittas vezetés és kábítószer-fogyasztás miatt is. A Fővárosi Főügyészség 2007 áprilisában vádat emelt egy kábítószercsempész banda ellen, és a vádiratban szerepelt fogyasztóként szerepelt Stohl is, a vád szerint a színész több alkalommal kokaint vásárolt a csoport egyik tagjától. Az ügy tárgyalásán elhangzott, hogy az egyik vádlott azt vallotta: többször fogyasztott együtt kokaint a színésszel. Stohl vállalta az elterelést, ezért megszüntették vele szemben az eljárást. 2006 júniusában, amikor Stohl az [origo] Vendégszobájának vendége volt, az egyik olvasó azt kérdezte tőle, tényleg szívott-e már marihuánás cigarettát, mire Stohl igennel felelt.

Ittas vezetés miatt a Dunakeszi Városi Bíróságon kellett felelnie Stohlnak 2002 szeptemberében, miután júliusban Gödöllő közelében autóbalesetet szenvedett. 112 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, valamint 1 év 9 hónapra bevonták a jogosítványát. A balesetkor nem volt a közelben más jármű. Stohl súlyosan megsérült, több mint két hét után hagyhatta csak el az intenzív osztályt. A 2002-es baleset után a Blikknek adott interjúban Stohl azt mondta: megérdemli, ami vele történt, és utolsó figyelmeztetésként fogja fel a dolgot, a jövőben nem iszik és nem dohányzik.