Egykori szkinhedvezért küld a parlament ifjúsági bizottságának élére a Jobbik

Vágólapra másolva!
Eldőlt, hogy kiket jelöl a Jobbik az általa vezetett két parlamenti bizottság élére. Az ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottság elnöke Sneider Tamás lesz, aki Roy néven a kilencvenes évek elején az egri szkinhedmozgalom vezetője volt. A nemzetbiztonsági bizottság élére a 27 éves, jogi végzettségű, Gárda-alapító Staudt Gábort jelöli a Jobbik.
Vágólapra másolva!

A 27 éves, jogi végzettségű Staudt Gábort jelöli a Jobbik a nemzetbiztonsági bizottság elnökének - mondta el Novák Előd, a párt alelnöke . Az ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságba a párt alelnökét, Sneider Tamást delegálják.

Staudt Gábor a Jobbik etikai és fegyelmi bizottságának elnöke, a jogi kabinet vezetője. A pártnak 2003 óta tagja, ő alakította meg 2004-ben a XXII. kerületi szervezetet, amelynek azóta is elnöke. 2002 óta a XXII. kerületi Német Kisebbségi Önkormányzat tagja. 2006-ban a Jobbik képviselőjeként bejutott az önkormányzat testületébe, a pénzügyi bizottság tagja, valamint a kulturális, sport- és turisztikai bizottság elnöke. 2007-ben diplomázott, azóta főállásban ügyvédként dolgozik a kerületben. Staudt egyike volt a 2007-ben a Magyar Gárda megalapítására létrejött Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület tíz alapító tagjának.

Az ifjúsági bizottság élére kerülő 38 éves Sneider Tamás a Jobbik alelnöke és Heves megyei elnöke. A szőlő- és gyümölcstermesztő kertész végzettésgű Sneider Egerből indult, ahol a 1990-es évek elején a Nemzeti Ifjak Egyesületének elnöke volt. "A küzdelmet a szó szoros értelmében az utcán kezdte" - írta róla korábban a Barikád, ahol Sneider elismerte: a korai kilencvenes években a város szkinhedmozgalmának vezetője volt, és "Roy" mozgalmi néven ismerték. Pál György egri szocialista képviselő egy tavalyi sajtótájékozatón Sneiderrel kapcsolatban egy az Élet és Irodalomban ismertetett, 1992. január 3-án kelt vádiratból idézett, amely szerint Sneidert akkor azzal vádoltak, hogy másokkal együtt megvertek egy cigány férfit.

Sneider Tamás az MTI-hez csütörtökön kiadott közleményben reagált, ebben azt írta: észak-magyarországiként "százszor jobban" tisztában van a szociális és etnikai problémákkal, mint a "villáik kényelméből súlyos milliókért a szegénység felszámolására koncepcióhegyeket gyártók".

Sneider a kilencvenes évek végén tagja lett a MIÉP-nek, 2002-től a párt egri elnöke volt. Az egri közgyűlésnek 2002 óta tagja, életrajza szerint jelenleg a Szociális és Egészségügyi, valamint az Idegenforgalmi bizottságnak tagja.