Kósa Lajos lesz a Fidesz ügyvezetője

Vágólapra másolva!
Kósa Lajos, Debrecen polgármestere lesz csütörtöktől a Fidesz ügyvezető alelnöke. Kósa feladata az lesz, hogy ügyvezető alelnökként szervezze a párt működését, és ezzel tehermentesítse Orbánt, akit leköt majd a kormányzati munka.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor pártelnök javaslata alapján a Fidesz elnöksége úgy döntött, hogy a párt ügyvezető alelnöki tisztségét csütörtöktől Kósa Lajos tölti be - közölte csütörtökön este Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.

Kósa Lajos, a Hír TV Rájátszás című műsorában elmondta, mivel Orbán Viktor munkáját nagymértékben leköti majd a kormányzati munka, a miniszterelnökség, ezért az ő feladata lesz a párt működésének megszervezése. A feladatai között említette még a párt felkészítését az önkormányzati választásokra, hogy azon sikerrel szerepeljenek.

Azt a hibát nem szeretnék elkövetni, mint 1998-2002 között, hogy a kormányzás "kicsit elsodorta a pártszervezetet", s 2002-re a kapcsolat a választókkal gyengült - magyarázta Kósa. Az nincs napirenden, hogy a pártelnöki és a miniszterelnöki posztot szétválasszák, s ügyvezető alelnök korábban is volt, amikor a Fidesz kormányzott - tette hozzá.

A két választási forduló között felmerült, hogy a kormány élére álló Orbán helyett más veszi át a Fidesz vezetését, az RTL Klub több fideszes politikust is megnevezett, akik szóba jöhetnek Orbán utódjaként. Orbán a Facebook közösségi portálon reagált, azt írta a "Fidesz elnöksége körüli pletykákról": "semmilyen érvet nem találok, ezért a második fordulót követően sem áll szándékomban magára hagyni a Fideszt".