Lenyúlt üzlet miatt eshettek egymásnak a román kereskedők a nagykátai piacon

Vágólapra másolva!
Egy "lenyúlt üzlet" miatt robbanhatott ki tömegverekedés csütörtök reggel a Pest megyei Nagykáta piacán, ahol román kereskedők botokkal és puszta kézzel estek egymásnak. A verekedésben, amelynek a kiérkező rendőrök vetettek véget, hat ember sérült meg könnyebben. A helyi polgármester szerint a piacra járó román árusok csempészcigarettával és gépalkatrészekkel is üzletelnek.
Vágólapra másolva!

Üzleti leszámolás miatt robbanhatott ki a helyi polgármester szerint a csütörtök reggeli nagykátai tömegverekedés, amelyben legalább hat ember megsérült a Pest megyei város piacán. A piacon a rendőrség szerint két körülbelül tíz fős csoport esett egymásnak botokkal és puszta kézzel, a verekedésnek a kiérkező járőrök vetettek véget. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a verekedők mindannyian román kereskedők voltak, őket a délelőtt folyamán folyamatosan szedték össze és vitték be a rendőrségre.

"A nagykátai piac nem amolyan KGST-piac, csak minimális számú külföldi, erdélyi román szokott itt feltűnni" - mondta az [origo]-nak Kocsi János nagykátai polgármester. A város vezetője úgy értesült, hogy két banda között, régi ügyek miatt törhetett ki a verekedés: "Úgy tudjuk, az egyik csoport lenyúlt valami üzletet a másiktól" - mondta. Kocsi szerint a nagykátai piacon főleg élelmiszert árulnak, de a külföldi kereskedőknél rendszeresen talál a rendőrség román csempészcigarettát, és üzletelnek gépalkatrészekkel, más használati tárgyakkal is.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az [origo]-nak délelőtt még nem kívánt arról beszélni, hogy mi miatt tört ki a verekedés, de közölte: folyamatosan állítják elő a verekedőket, hogy a kapitányságon elszámoltassák őket, és választ kapjanak a kérdésekre. A szóvivő szerint a verekedésben összesen 6 ember sérült meg könnyebben, Kocsi János polgármester szerint a verekedés után mentőautókat is látni lehetett a helyszínen. Az ő állapotukról, illetve a tömegverekedésről további részleteket a rendőrség délre ígért.

Kocsi János az eset után az [origo]-nak azt mondta, a város vezetése meg fogja vizsgálni, hogyan fordulhatott elő a rendbontás, és a rendőrséggel együttműködve szeretnék elejét venni a hasonló eseteknek. Bár a polgármester szerint a piacon korábban nem volt még ilyen verekedés, szükség van a piac területének megerősítésére. A város vezetője közölt: kérni fogják a rendőrséget, hogy piaci napokon, csütörtökön és szombaton több rendőrt vezényeljenek a piac környékére.