Iszap miatt vált járhatatlanná a Miskolc és Kassa közötti főút

Vágólapra másolva!
Ismét utakat kellett lezárni az esőzések miatt Borsod északi részén - jelentette a helyi közútkezelő. A Miskolcot Kassával összekötő 3-as főútra annyi iszapot hordott az eső, hogy a szlovák határ közelében balesetveszélyessé vált, a Sajó áradása pedig ismét elvágta Sajókazát a 26-os főúttól.
Vágólapra másolva!

Járhatatlanná vált a 3-as főút a magyar-szlovák határ térségében, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornyosnémeti és Hidasnémeti között - jelentette be a közútkezelő társaság péntek reggel. A Miskolcot Kassával összekötő főutat iszap borítja az éjszakai esőzés miatt, és ezért nem lehet rajta közlekedni.

Az iszap miatt balesetveszélyessé vált utat lezárták, a forgalmat a régi 3-as útra, a főúttal párhuzamosan, Tornyosnémeti és Hidasnémeti belterületén haladó utcára terelték. Reggel hét órakor megkezdték az iszap eltakarítását, az utat várhatóan a délelőtti óráktól használhatják majd ismét az autósok.

A Sajó magas vízállása miatt ismét lezárták a 26-os utat Sajókazával összekötő bekötőutat is, mert annak egy részét víz borítja. A víz alá került bekötőút miatt a település már csak egy apró mellékúton közelíthető meg, Szuhakálló irányából. Nem közlekedik a komp Muhi és Köröm között, miként a két település közötti útra sem lehet ráhajtani a Sajó árhulláma miatt.