Előzetesbe helyezné Hagyóékat a rendőrség

Vágólapra másolva!
Vallomást tett péntek esti kihallgatásán Hagyó Miklós és L. Ottó, míg harmadik társuk ezt megtagadta. Mindhárman panasszal éltek az ellen, hogy a rendőrség bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés miatt meggyanúsította őket. A rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra az ügyészségnek.
Vágólapra másolva!

Vallomást tett a rendőrségen a pénteken őrizetbe vett Hagyó Miklós és L. Ottó, míg harmadik társuk - a szintén pénteken előállított H. Éva - megtagadta a vallomástételt - mondta el Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Ezzel együtt mindhárman panasszal éltek a gyanúsítás ellen. A rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra az ügyészségnek. A volt főpolgármester-helyettes és két sajtósa ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés miatt indult nyomozás.

Hagyót és két korábbi munkatársát pénteken pár perccel azután vette őrizetbe a rendőrség, hogy a volt MSZP-s képviselőnek az új parlament megalakulásával lejárt a mentelmi joga. A rendőrség szerint Hagyó szükségtelen szerződések megkötésére adott utasításokat a BKV vezetőinek. A rendőrség pénteki közlése szerint mindhármuk esetében kezdeményezni fogják az előzetes letartóztatás elrendelését.

Hagyó és társai őrizetbe vételéről valamint az ügy hátteréről ebben a cikkünkben olvashat részletesen.