Vágólapra másolva!
Két vitorlást is ki kellett menteni a szombati vihar során a Balatonból. Az egyik, öt órán át tartó mentés során, az egyik vízirendőrhajó is bajba került. A bajba jutott hajók mentésére így újabb hajót kellett küldeni.
Vágólapra másolva!

A viharos erejű szél miatt szombat éjjel két vitorlást kellett kimenteni a Balatonról. Az egyik, öt órán át tartó mentés során egy vízirendőrhajó is bajba került.

Horváth László, a Balatoni Vizirendészeti Rendőrkapitányság vezetője vasárnap az MTI-nek elmondta: szombaton éjszaka 23 óra körül sikerült a vízimentőknek partra húzniuk azt a kisvitorlást, amelynek sodródásáról 18 óra után érkezett bejelentés. A hajón lévő három felnőttnek és egy gyereknek nem esett bajuk.

Szombat délután a viharban két vitorlázó csapat is kiment a vízre, akik aztán mentésre szorultak. Az egyik, Balatonfüred közelében bajba került hajón sikerült hamar segíteniük a vízrendőröknek. A másik, Csopak közelében árboctörés és motorhiba miatt elsodródott kisvitorlás mentése azonban nehéz volt.

A mentést megkezdő rendőrmotoros műszaki hibás lett, így hamarosan a rajta lévő vízirendőrök is mentésre szorultak. A helyzet megoldására egy újabb rendőrhajót küldtek, és a vízimentők Rupert nevű nagyhajóját is bevetették. A Rupert az a hajó, amelyik ilyen nagy viharban is képes közlekedni, de a nagy szél és eső miatt az is csak úgy tudta az embereket kimenteni, hogy előbb partra húzta a vitorlást.

A rendőrkapitány szerint elképesztő felelőtlenség volt a bajba jutott budapesti családtól, hogy kihajóztak a közelgő vihar ellenére, kockáztatva egy 12 éves gyerek életét is.