A vulkáni hamu miatt újra járatokat töröltek Ferihegyen

Vágólapra másolva!
A vulkáni hamufelhő miatt vasárnap lezárták Nagy-Britannia légterének nagy részét, ezért hétfőn több járatot is töröltek Ferihegyen. A viharos időjárás ugyanakkor nem befolyásolja a légi menetrendet.
Vágólapra másolva!

Törölni kellett a ferihegyi reggeli, délelőtti járatok közül a Malév amszterdami, londoni és dublini, valamint a Wizz Air londoni járatát, mert a vulkáni hamu miatt ezeket a repülőtereket lezárták. Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője azt mondta, hogy a délelőtti amszterdami járat várhatóan késve, de elindul, a többi járatról később döntenek.

Vasárnap kora délután az izlandi vulkánkitörésből származó hamufelhő sűrűsége a megengedettnél ismét nagyobb koncentrációjú volt, ezért lezárták Nagy-Britannia légterének jó részét, Hollandiában pedig reggel rendelték el a légtérzárat, ami akadályozza az amszterdami Schiphol és a rotterdami repülőtér forgalmát.

A rendkívüli időjárás nem zavarja a Ferihegyi repülőtér forgalmát - közölte Szilágyi Károly, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. szóvivője hétfőn reggel. A repülőgépek tömege és menettulajdonságai olyanok, hogy az erős szél nem veszélyezteti sem a fel-, sem a leszállást - tette hozzá.