Bicepszét nézegető fiatalhoz hasonlította Orbánt Gyurcsány

Vágólapra másolva!
Önimádónak nevezi és izmait nézegető fiatalhoz hasonlítja Orbán Viktor leendő miniszterelnököt friss blogbejegyzésében Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő. Gyurcsány keményen bírálja a bejegyzésben Orbánt.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor leendő miniszterelnököt bírálja vasárnapi blogbejegyzésében Gyurcsány Ferenc. Gyurcsány azt írja, nem érti, miért mondta Orbán Viktor a választás eredményére, hogy forradalom volt, szerinte a választók nagyjából annyian szavaztak 2010-ben a Fidesz-KDNP-re, mint 2002-ben és 2006-ban az MSZP-re és az SZDSZ-re együtt. "A későbbi kormányzókra akkor és most is nagyjából kétmillió-hétszázezer ember adta le a voksát. Mi ez a hihetetlen önimádat?" - kérdezi Gyurcsány, aki arról ugyanakkor nem ír, hogy a választásokon való részvétel 2002-ben és 2006-ban is jelentősen meghaladta a 2010-est, így arányaiban most több ember szavazott a Fideszre, mint 2002-ben és 2006-ban az MSZP-re és az SZDSZ-re.

Gyurcsány a leendő miniszterelnököt azokhoz a "fiatal fiúcskák"-hoz hasonlítja, akik a konditeremben "három edzés után már úgy járnak és kelnek, mintha hatalmas bicepszeiktől nem tudnák testük mellett tartani a karjaikat". "Volt egy választás, győztek, kormányozni fognak, de ettől még nem kell azt hinni, hogy velük kezdődött a történelem" - írja Gyurcsány.

"Minek becsülnénk meg húsz év küzdelmét? Hiszen itt van a Nagy Vezető, az Ő irányításával majd újrakezdjük" - írja a közelgő kormányváltásról Gyurcsány, aki blogbejegyzését azzal zárja: "egy dolog vigasztalhat bennünket: ha Orbán tényleg ennyire hülyének néz bennünket, akkor gyorsan vége lesz egyszemélyes rendszerváltásának. De legalábbis sokkal gyorsabban, mint ahogy azt ma reméli."