Vágólapra másolva!
Több napos esőzés és viharos erejű szél nehezíti az ország életét, amit egy hirtelen jött hidegfront okozott. A nagy mennyiségű csapadék miatt megáradtak a patakok és folyók, ezzel országszerte több helyen árvízveszélyt okozva.
Vágólapra másolva!

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
A katasztrófavédelem szerint a legsúlyosabb helyzet a borsodi Ócsanálos környékén volt. További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Edelényben szinte mindenki a gátakon dolgozik, képeinkért kattintson a fotóra!

Forrás: MTI/Győri Károly
Az M1-es sztrádát egy megduzzadt ér mosta alá Győrnél (a képen), Miskolc határában pedig az M30-ast kellett lezárni. Kattintson a fotóra további képekért!

Forrás: MTI/Vajda János
Szendrőn kidőlt egy ház fala, az edelényiek gátjukért küzdenek, a Győr melletti Bőnyön 80 ház áll már vízben. A képgalériáért kattintson a fotóra!

Forrás: MTI
Sátoraljaújhelyen a Ronyva patak elárasztotta a település egyharmadát, csónakon menekítettek ki több családot házaikból és víz alá került a Zempléni Gazdátlan Állataiért Alapítvány kutyaotthona is.Kattintson a többi képért!

Fotó: Mudra László [origo]
Bajnai Gordon Boldvára látogatott. A Sajó és a Bódva áradása miatt Borsodban a legsúlyosabb az árvízhelyzet. Kattintson és nézzen még képeket az árvízhelyzetről!


Forrás: AFP
Egy miskolci férfi halat fogott az elárasztott utcán. Ezzel a képpel illusztrálta a brit Telegraph a magyarországi esőzésekről szóló cikkét. Még több képért kattintson a fotóra!


Forrás: Pap Róbert
Piros riasztás és özönvíz - országos viharkár szemle képekben. Kattintson a fotóra!