Rendőrök mentik a vihar fogságába került iskolásokat a Mecsekben

Vágólapra másolva!
Terepjárókkal próbálnak menteni a rendőrök egy diákcsoportot a Mecsekben. Az osztálykiránduláson lévő húszfős csoport egy olyan faluban rekedt a vihar miatt, ahová mindhárom bevezető utat leomló löszfal, kidőlt fák vagy vízmosás vágta el.
Vágólapra másolva!

Rendőrök mentenek egy húsztagú, kiránduláson lévő diákcsoportot a Baranya megyei Kisújbányán, miután a hegyről lezúduló esővíz teljesen elmosta az utat - közölte a rendőrség. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szerint Komló rendőrkapitánya és több beosztottja vasárnap este ételt vitt a csoportnak, de kihozni egyelőre nem tudták őket a településről.

A rendőrök három irányból próbálták megközelíteni a Mecsek lábánál fekvő Kisújbányát, de az egyik útra löszfal omlott, a másikra fák dőltek. Az egyetlen járható út öt kilométer hosszú, de már az is fellazult a víz miatt, így nagyon veszélyes rajta a közlekedés.

A rendőrök hétfő reggel megkezdték a mentés megszervezését. A gyerekekért három terepjáróval indultak, valószínűleg egész délelőtt tartani fog a mentés.

Az ítéletidőről szóló összes cikket megtalálja az [origo] tematikus címkeoldalán.