Több vonat sem jár az árvíz miatt

2010.05.18. 9:45

Országszerte több vasútvonalon okoz fennakadásokat a közlekedésben a vihar, illetve az esőzések következtében kialakult árvíz. A Mávinform kedd reggeli összesítése szerint hét vonalon közlekednek buszok a vonatok helyett, és több helyen csökkentett sebességgel haladhatnak csak a szerelvények. A dél-balatoni vonalon azonban újra járnak a szerelvények.

Reggel 7 órától a Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vonalon Vámosgyörk és Jászapáti között kellett autóbuszos közlekedést elrendelni, ezen kívül a Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely között, a Miskolc-Tornanádaska vonalon Edelény és Sajóecseg között, valamint a Budapest-Hatvan-Somoskőújfalu vasútvonalon Hatvan és Pásztó között szállítják buszok az utasokat.

A Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon Nyékládháza és Miskolc-Tiszai pu. viszonylatban sebességkorlátozást vezettek be. Míg keleten az árvíz, addig a Dunántúlon a viharos erejű szél okoz fennakadást a vonatközlekedésben. A Budapest-Bicske, a Komárom-Hegyeshalom illetve Rajka, a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vonalon, valamint a Székesfehérvár-Veszprém vonalon, a vonatok késésével kell számolni az erre utazóknak.

Több elővárosi vonat sem közlekedik, nem járnak a Budapest-Székesfehérvár vonalon a tárnoki, valamint a Budapest-Pusztaszabolcs vonalon a százhalombattai elővárosi vonatok. Vonatpótló buszok közlekednek a Budapest-Pécs vasútvonalon Sásd és Vásárosdombó között, a Dombóvár-Bátaszék vonalon Dombóvár és Máza-Szászvár között. Székesfehérvár és Balatonszentgyörgy között kedd délután újraindult a vasúti forgalom.

Korábban a sínekre dőlt fák és az erős szél miatt a dél-balatoni vonalon nem közlekedtek vonatok. A Nagykanizsáról 10.49-kor a Déli pályaudvarra, illetve a Déliből Nagykanizsára 9.06-kor, 11.06-kor és 15.06-kor induló vonatok nem indultak el. A nemzetközi vonatok kerülő útvonalon, Dombóvár felé közlekedtek. A Mávinform közlése szerint a rendkívüli helyzetre tekintettel kedd éjfélig a Dunántúlon és a Budapest-Miskolc vonalon közlekedő feláras vonatok lC pót- és helyjegy nélkül vehetők igénybe.

KAPCSOLÓDÓ CIKK