Hetvenezren adakoztak a májusi ítéletidő károsultjainak

Vágólapra másolva!
Két nap alatt hetvenezer ember juttatott el hívásonként 250 forintot a májusi viharok és az árvíz károsultjainak. A befolyt összeget öt karitatív szervezet fordítja a rászorultak megsegítésére.
Vágólapra másolva!

Két nap alatt több mint hetvenezren juttatták el adományaikat a májusi viharok és az árvíz áldozatainak a Nemzeti Segélyvonalon keresztül - olvasható a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány közleményben. A szervezet hétfőn délelőtt indította be a már novemberben életre hívott 1752-es számú segélyvonalát. Ennek hívásával tárcsázásonként bruttó 250 forinttal mindenki hozzájárulhat a bajbajutottak megsegítéséhez. A számot vezetékes telefonról és a 30-as mobilszolgáltatóról lehet hívni Magyarországról.

Az akcióban az öt legnagyobb magyarországi karitatív szervezet vesz részt: a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt,a Katolikus Karitász, a Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Baptista Szeretetszolgálat. A befolyt összeget öt egyenlő arányban osztják szét, ennek megfelelően osztoznak a segélyezési munkálatokban is. A gyűjtés éppen aktuális állását számlálón lehet nyomon követni a www.nsv.hu honlapon.