Több helyen is késnek a vonatok

Vágólapra másolva!
Az országban több helyen is késnek a vonatok a rendkívüli időjárás miatt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében akadozik leginkább a vasúti közlekedés, de 10-15 percnél nem késnek többet a vonatok. A Budapest és Miskolc között közlekedő InterCity vonatok szerda éjfélig hely- és pótjegy megvásárlása nélkül használhatók.
Vágólapra másolva!

A rendkívüli időjárás miatt továbbra is fennakadásokra kell számítani a vasúti közlekedésben: sok helyen sebességkorlátozást vezettek be, ezért késnek a vonatok, több szakaszon pedig teljesen lezárták a vasúti pályát, itt az utasokat autóbuszok szállítják - közölte a Mávinform szerdán az MTI-vel.

A Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon Nyékládháza és Miskolc-Tiszai pályaudvar között csökkentett sebességgel járnak a szerelvények, emiatt 5-10 perces késések várhatók. Az ezen a vonalon közlekedő InterCity vonatok szerda éjfélig pótjegy és helyjegy nélkül vehetők igénybe. Az elővételben megváltott ilyen jegyek árát csütörtök éjfélig bármely állomás pénztárában kezelési költség nélkül visszatérítik.

Miskolc-Tiszai pályaudvar és Felsőzsolca állomás között a Sajó-hídon 40 km/h sebességkorlátozást kellett bevezetni, a biztosítóberendezést pedig ki kellett kapcsolni. Szikszó és Halmaj között 5 km/h sebességre csökkentették a vonatok sebességét, ezért 10-15 perces késések várhatók. Putnok és Bánréve között is több helyen sebességkorlátozást kellett bevezetni, emiatt a vonatok ugyancsak 10-15 perc késéssel közlekednek.

A Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat. Ezen a szakaszon is 10-15 percet késnek a vonatok. A Miskolc-Tornanádaska vasútvonalon sem vonatok, sem vonatpótló autóbuszok nem közlekednek. Az utasokat a Borsod Volán szállítja menetrend szerinti járataival, a vasúti arcképes igazolványokat és a bérleteket elfogadják.

A Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vonalon Jászapáti és Vámosgyörk állomás között a pályát lezárták, vonatpótló autóbuszok járnak; ezen a szakaszon 10 percet késnek a szerelvények. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon Nagyszentjános és Győrszentiván között a Bakony-ér áradása miatt csökkentették a vonatok sebességét; a járatok 5-10 percet késnek. A Dombóvár-Bátaszék vonalon Dombóvár és Mágocs-Alsómocsolád között szintén vonatpótló autóbuszok járnak, itt 10-15 perc késések várhatók.