Több borsodi út továbbra is csak traktorral járható

2010.05.20. 8:23

Az előző napokhoz képest javult az árvízi helyzet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A folyók a Tisza és a Bodrog kivételével lassan, de apadnak, több út viszont továbbra is járhatatlan.

Kissé javult az árvízi helyzet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az elmúlt éjszaka már csak egy embert kellett kiköltöztetni otthonából. A folyók a Tisza és a Bodrog kivételével igen lassan ugyan, de apadnak, több út viszont továbbra is járhatatlan, illetve csak igen nehezen járható.

A Borsod megyei védelmi bizottság csütörtök reggel azt közölte az MTI-vel, hogy a kitelepítettek közül többen már visszamehettek otthonaikba, ám még így is 876 ember nem térhetett vissza a házába.

Összesen 170 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen védekeztek, illetve védekeznek. A gátakon, az árvízzel fenyegetett településeken hatezren dolgoztak, csak az elmúlt huszonnégy órában 180 ezer homokzsákkal erősítették, magasították a töltéseket. Ez idáig 875 ezer homokzsákot helyeztek ki.

A Sajó, a Bódva és a Hernád ha igen lassan is, de apad. A Hernád mentán Ócsanálos és Gesztely térségében azonban továbbra is igen súlyos a helyzet. A Tisza és a Bodrog ugyanakkor árad.

A megyében mintegy kéttucatnyi úton nem lehet, vagy csak igen nehezen, teherautókkal, traktorokkal lehetséges közlekedni. Tornabarakonyba és Tornaszentandrásra személyautóval továbbra sem lehet bemenni, Hernádszentandrás viszont Ináncs felöl már megközelíthető. Ároktőnél, Tiszalúcnál és Körömnél szünetel a kompközlekedés.

KAPCSOLÓDÓ CIKK