Újra járható az M1-es autópálya

Vágólapra másolva!
Nem sokkal fél 9 után Budapest felé is megindult a forgalom az M1-es autópályán, ahol szerdán egy megáradt ér vágott 4-5 méteres lyukat az aszfaltba. Hegyeshalom felé már péntek hajnalban megnyitották a sávokat.
Vágólapra másolva!

Kevéssel este fél kilenc után a főváros felé is újraindult a forgalom Győrnél az M1-es autópálya két napja lezárt szakaszán - közölte az Állami Autópálya-kezelő Zrt. szóvivője MTI-vel. Winkler-Virág András kora délután azt mondta, hogy este nyolc óra és éjfél között nyithatják meg a szakaszt. Akkor azt közölte, már befejezték a munkákat, csak arra várnak, hogy kihűljön az aszfalt.

Winkler-Virág péntek délután azt mondta, egyelőre még nem tudni, hogy további javításokat is kell-e végezni az M1-es szerdán beszakadt szakaszán. Jövő héten, amikor már visszavonul a víz, a vízügyes szakemberekkel együtt nézik meg az autópályát. Akkor derülhet ki, hogy a mostani javítás mellett szükség lesz-e újabbakra. Azt mondta, eddig körülbelül 50 millió forintba került a helyreállítás.

Az 1-es főúton Budapest felé még pénteken is nagy volt a forgalom. Gönyűnél polgárőrök segítettek a helyieknek átkelni az úton. Dél óta a személyautóknak már nem kellett Komáromig kerülniük, Nagyszentjánosnál visszaengedték őket a pályára.

Forrás: MTI/Győri Károly
Szerdai fotó a beszakadt pályarészről az M1-esen

Szerdán a megáradt Cuhai-Bakony-ér egy híd mellett kimosta a földet az autópálya alól, ezért Győr és Bőny között, a 105-ös kilométerkőnél négy-öt méter hosszan beszakadt a pálya Győr felé vezető oldala. A másik oldalon is megrongálódott a burkolat, ezért szerdán az M1-est mindkét irányban lezárták.