Továbbra is késnek a vonatok az ország több pontján

Vágólapra másolva!
Miskolc térségében még mindig  több vonat késik az árvíz miatt, a Dunántúlon fokozatosan javul a helyzet a Mávinform szerint. A rendkívüli időjárás miatt a Budapest-Pécs vonalon közlekedő InterCity járatok pót- és/vagy helyjegy nélkül vehetők igénybe péntek éjfélig.
Vágólapra másolva!

Észak-Magyarországon, főleg Miskolc térségében még mindig gondot okoz a vasútközlekedésben az árvíz, a dunántúli vasútvonalakon azonban fokozatosan javul a helyzet - közölte a Mávinform pénteken.

A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon Nyékládháza és Miskolc-Tiszai pályaudvar között csökkentett sebességgel közlekednek a vonatok. Miskolc-Tiszai pályaudvar és Felsőzsolca között a Sajó hídon 40 km/h sebességkorlátozást vezettek be, Felsőzsolca és Hernádnémeti-Bőcs között pedig a Hernád hídon szintén csökkentett sebességgel járnak a vonatok; emiatt átlagosan 10-15 perces késésekre kell számítani.

Péntektől ismét feláras jegyet (pót- és/vagy helyjegyet) kell váltani a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon közlekedő InterCity járatokra, illetve a kör IC vonatokra.

Vízátfolyások miatt a Miskolc-Nyíregyháza vonalon Mezőzombor és Tarcal között csökkentett sebességgel haladnak a szerelvények, ami további késéseket okozhat a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza vonalon.

A Miskolc-Sátoraljaújhely vonalszakaszon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, ezért 10-15 percet késnek a vonatok.

Lezárták a pályát a Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vonalon Jászapáti és Vámosgyörk között; vonatpótló autóbuszok közlekednek körülbelül 10 perces késéssel.

A Vác-Balassagyarmat vonalon az Ipoly áradása miatt a vasúti közlekedést Drégelypalánk és Balassagyarmat között leállították, az utasokat vonatpótló autóbuszok viszik; emiatt 5-10 perces késések várhatók.

Már 40 km/h sebességgel, de még mindig sebességkorlátozással közlekednek a szerelvények a Miskolc-Hidasnémeti vonalon Szikszó és Halmaj között, ami 5-10 perces késéseket okoz.

A Miskolc-Tornanádaska vonalon Sajóecseg és Szendrő között a vonatok helyett a Borsod Volán szállítja az utasokat menetrend szerinti járataival. Az érvényes vasúti bérleteket a volántársaság elfogadja, az előre megváltott menetjegyek visszaválthatók a MÁV-START jegypénztáraiban - olvasható a közleményben.

A Bakony-ér áradása miatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon Nagyszentjános és Győrszentiván között a vonatok csökkentett sebességgel haladnak, 5-10 perces késésekre kell számítani.

A Budapest-Pécs vasútvonalon Sásd és Dombóvár, valamint Döbrököz és Dombóvár között a szerelvények csökkentett sebességgel közlekednek, 10-15 perccel hosszabbodik a menetidő.

A rendkívüli időjárás következményei miatt a Budapest-Pécs vonalon közlekedő InterCity járatok pót- és/vagy helyjegy nélkül vehetők igénybe péntek éjfélig. Az ezekre a vonatokra előre megváltott pót- és/vagy helyjegyek ugyancsak péntek éjfélig visszatéríthetők bármely állomás személyi pénztárában kezelési költség felszámítása nélkül.

A Dombóvár-Bátaszék vonalon Dombóvár és Mágocs-Alsómocsolád között vonatpótló autóbuszokra kell átszállni; emiatt 10-15 perces késések várhatók - áll a Mávinform közleményében.