Hetekig gondolkodnak még a beszakadt M1-es javításán

Vágólapra másolva!
Hetekig is eltarthat az M1-es autópálya árvíz miatt beomlott szakaszának vizsgálata - közölte kedden az autópálya-kezelő. A szakemberek még nem tudják, milyen munkálatokat kell majd végezni a pályán, és azt se, hogy a javításhoz meg kell-e bontani majd az utat.
Vágólapra másolva!

Hetek múlva derülhet csak ki, hogy milyen felújításra lesz szükség az M1-es autópálya beszakadt részén - közölte kedden az Állami Autópálya-kezelő Zrt. A vállalat egyelőre nem tudja, hogy kell-e majd további munkálatokat végezni a múlt héten lezárt pályaszakaszon, és ha igen, milyen munkákra van szükség.

Winkler-Virág András szóvivő szerint most is vizsgálják a szakaszt, de azt csak később lehet megmondani, hogy az esetleg szükségessé váló munkálatok elvégezhetők-e a pályatest megbontása nélkül.

Az autópályát múlt szerdán kellett lezárni, nem sokkal a győri körgyűrű előtt, mert a megáradt Cuhai-Bakony-ér alámosta az útszakaszt. A lezárás szinte azonnal forgalmi káoszt okozott a megyeszékhely körzetében.

A forgalom két nappal később, péntek hajnalban indulhatott meg Hegyeshalom felé mindkét sávon, aznap este pedig a főváros felé is megnyitották az utat. A sztráda sérült szakaszán óránkénti száz kilométeres sebességkorlátozást vezettek be.