Vasúti töltést önthet el a víz Tolnában

Vágólapra másolva!
Sebességkorlátozást rendeltek el Dombóvár és Döbrököz között közlekedő vonatokra, mert átszakadt a Kaposba torkolló Csicsói-árok gátja, és a kiömlő víz veszélyezteti a vasútvonalat. A térségben harmadfokú belvízvédelmi készültség van.
Vágólapra másolva!

Átszakadt Dúzs térségében a Kaposba torkolló Csicsói-árok gátja, a kiömlő víz a Simontornya-Dombóvár vasútvonalat veszélyezteti - közölte a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság. Beke Zsolt, a szekszárdi szakaszmérnökség vezetője elmondta: a Csicsói-árokból kiömlő víz megközelítette a töltést, és várhatóan egy-másfél kilométer hosszan fogja elérni. A MÁV a Dombóvár és Döbrököz között közlekedő vonatokra sebességkorlátozást rendelt el.

A Kapos jelenleg Kurd és Szakály között tetőzik, ahol három, három és fél méterrel haladja meg az árvíz előtti szintet. Kurdnál kedden délután két órakor 435 centiméter volt a folyó vízállása. Nem várható gyors apadás, mert bár az utóbbi napokban nem volt jelentős csapadék, a kiöntött vizek visszaáramlása biztosítja a víz utánpótlását. A Kapos-Koppány térségében továbbra is harmadfokú belvízvédelmi készültséget tart fenn a vízügyi igazgatóság.