Újra iható a csapvíz egész Miskolcon

Vágólapra másolva!
Nem kell többé felforralni az ivóvizet Miskolcnak azon a részén, ahol korábban a heves esőzések miatt kockázatossá vált a csapvíz fogyasztása. A Miskolci Vízmű szerint minden teszt kifogástalan vízminőséget igazolt, ezért újra biztonsággal fogyasztható a csapvíz a város egész területén.
Vágólapra másolva!

A tisztiorvosi szolgálat szerint már nem kell fogyasztás előtt felforralni a vizet azoknak a miskolciaknak, akik a Szinva-forrás ellátási területén élnek. Vojtilla László, a Miskolci Vízmű (Mivíz) Kft. szolgáltatási ügyvezető igazgatója kedden közölte: az elmúlt hetek esőzései általokozott zavarok után az ivóvíz most már Miskolc teljes területén biztonságosan fogyasztható.

Május közepén, a Miskolcot sújtó özönvízszerű esőzés után az ÁNTSZ Észak-magyarországi Regionális Intézete azt javasolta a helyieknek, hogy az ivóvizet fogyasztás előtt legalább 1 percig forralják. Ezt a továbbiakban azért nem tart indokoltnak, mert a vízvizsgálati eredmények kifogástalan vízminőséget igazoltak.

A Mivíz igazgatója az elmúlt héten arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Miskolcon a vízellátást sikerült stabilizálni, az ivóvíztároló medencéket sikeresen feltöltötték ivóvízzel. A helyi védelmi bizottság ezért már május 21-én megszüntette a május 16-án elrendelt vízkorlátozást is.