Előzetesbe került a permetezős támadó gyilkosa

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba került az az ercsi asszony, aki egy bottal agyonütött egy férfit, aki gázálarcban, permetezővel támadt egy ercsi családra. A férfi bosszút akart állni, mert gyanította, hogy a család tagjai meglopták, ezért támadt rájuk. A rendőrség szerint korábban soha nem fordult a rendőrséghez.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a 34 éves ercsi nőt, aki a hétvégén Ercsiben történt gyilkosság elkövetője. A nőt halált okozó testi sértéssel gyanúsítják - közölte a Fejér megyei rendőrség.

Április 23-án kora hajnalban gázálarcban, permetezővel a hátán egy férfi az ercsi házhoz ment, és amint a tulajdonos, majd a család többi tagja is kilépett a házból, mindannyiukat lefújta a permetezővel, amelyben eddig ismeretlen összetételű vegyi anyag volt.

A támadás nyomán dulakodás alakult ki, ennek során a 34 éves asszony - a család egyik tagja - bottal ütötte a férfit. Az ütések miatt a 39 éves támadó a helyszínen meghalt. Az 54 éves családfő és lánya bőrét megmarta a vegyi anyag, sérüléseik nyolc napon elül gyógyulók.

A megyei rendőrség még vizsgálja, hogy másnak volt-e szerepe az események alakulásában. Az áldozat egy, a házából eltűnt fűkasza és több akkumulátor miatt döntött úgy, hogy elégtételt vesz, mivel a ház lakóit gyanúsította a lopással. A rendőrök nem találtak a családnál fűkaszát.

A település polgármestere, Szabó Tamás korábban azt nyilatkozta, a megtámadott család tagjai "nem a tisztesség és a béketűrés emberei", a számlájukra több lopás is írható, és szerint már egy egész erdőrészt kiirtottak, már több millió forintos kárt okoztak a településnek. A polgármster szerint az igazság- és jogszolgáltatás lassan reagál ezekre az esetekre, így a számonkérés rendszerint elmarad. Pedig szerinte mindenki tudja, hogy kik állnak a történések hátterében. A meggyilkolt férfi valószínűleg megelégelte, hogy az ügyben nem történnek lépések, ezért döntött úgy, hogy maga ítélkezik - mondta.

A rendőrség szerdán közölte, hogy az elhunyt permetezős támadó korábban sosem tett feljelentést, vagy bejelentést amiatt, hogy megkárosították volna. A rendőrség szerint nem igaz, hogy az ercsi kapitányság érdemben nem foglalkozik az ügyekkel, ilyen panasz nem is érkezett hozzájuk.

A megtámadott ercsi család több tagjával szemben folyt már szabálysértési-, illetve büntetőeljárás a rendőrségen. Az elmúlt két évben több, mint egy tucat bűncselekmény, illetve szabálysértés elkövetésével hozták összefüggésbe az egyes családtagokat - áll a Fejér megyei rendőrség közleményében.

A történtek miatt nőttek a feszültségek Ercsiben, ezért megerősítették a rendőri jelenlétet.