Vágólapra másolva!
A csütörtök délutáni felhőszakadás óta minden miskolci tűzoltó a károk elhárításán dolgozik. Lakóházakba ömlik víz, Miskolcon a megyei kórház liftaknáját is elöntötte a víz, az esti órákban lehetetlenné vált a fekvőbetegek mozgatása a sebészeti osztályon.
Vágólapra másolva!

Folyamatosan érkeznek a bejelentések a Miskolci Tűzoltóság ügyeletére délután négy óra óta, amikor villámcsapásokkal és jéggel kísért felhőszakadás csapott le a borsodi megyeszékhely térségére. Az esti órákban minden miskolci tűzoltóegység és a segítségükre érkezett encsi és kazincbarcikai tűzoltók is a károk elhárításán dolgoznak. A bejelentések alapján Szirmabesenyő, Sajókeresztúr, és Szikszó környezetében esett a legnagyobb mennyiségű csapadék - közölte Bódi Zoltán, a Miskolci Tűzoltóság szóvivője.

A kétszer két sávos 26-os főút, Sajókeresztúr külterületén haladó szakaszát 300 méter hosszan öntötte el az esővíz, így azt a rendőrség azonnal lezárta. A körülbelül három hektáros területen összegyűlt több száz köbméter víz eltávolítására Sátoraljaújhelyről várnak nagy teljesítményű szivattyút.

Szirmabesenyőről estig körülbelül 50 segélykérés érkezett, de a legtöbb helyen egyelőre nincs hova kiszivattyúzni az esővizet. Néhány épületet homokzsákokkal tudtak megvédeni a tűzoltók a vízbetörés ellen. Ugyanez a helyzet Szikszó egyik utcájában is, ahol az encsi tűzoltók dolgoznak, miután már nem maradt a helyszínre riasztható miskolci egység.

A Kazincbarcikáról segítségül érkezett tűzoltók a megyei kórház sebészeti épületének liftaknájában összegyűlt víz eltávolításán dolgoznak. A kórházban állnak a liftek, a fekvőbetegek mozgatása lehetetlen - tájékoztatott a szóvivő. Martintelepen egy lakóház kéményébe csapott a villám. Tűz nem keletkezett, azonban a veszélyessé vált kéményt vissza kellett bontani a dőlésveszély miatt. Miskolcon az Árok út menti patak megáradt, lakóházakba ömlik a víz.