Vágólapra másolva!
Két kilogramm nagy tisztaságú morfint foglalt le a Vám-és Pénzügyőrség egy autóban. A négy gyanúsított közül az egyik hivatásos rendőr.
Vágólapra másolva!

Kábítószer-szállítás közben értek tetten négy magyar férit a vámnyomozók, akiknek az autójából összesen két kilogramm nagy tisztaságú morfin került elő. Az elfogáskor kiderült, hogy a tetten ért négy férfi közül az egyik hivatásos rendőr, ezért a büntetőeljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja kábítószerrel való visszaélés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A közlemény szerint a múlt héten végrehajtott akció volt a testület első olyan akciója, melynek során morfint foglaltak le.

A morfin a gyógyászatban használatos fájdalomcsillapító szer, melyből a normál emberi szervezet számára már 200 milligramm is halált okoz, és kábítószer-élvezők is használják - áll a Vám- és Pénzügyőrség Közép-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatalának közleményében. A lefoglalt kétkilónyi morfinból nagyon egyszerű vegyészeti beavatkozással 3,5 kilogramm 50 százalékos tisztaságú heroin állítható elő, melynek feketepiaci értéke csaknem 15 millió forint. Ebből tízezer darab halálos adag állítható elő a közlemény szerint.

A közlemény egy másik esetre is kitér, amelyben a röszkei Vám- és Pénzügyőri Hivatal indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Szerdán egy szerb autóbusz csomagtartójából egy férfi bőrkabát bélésében elrejtve 185 gramm heroint találtak egy barna ragasztószalaggal áttekert csomagban. A vámosok a kábítószert lefoglalták és feljelentést tettek.