Vágólapra másolva!
Már nem több ember elleni emberölés kísérletével, hanem előre kitervelten, sok embert veszélyeztetve elkövetett emberölési kísérlettel gyanúsítja a pécsi lövöldözőt a rendőrség. A diáktársát agyonlövő, három másik embert pedig megsebesítő hallgató ezért a bűncselekményért akár életfogytiglani börtönt is kaphat.
Vágólapra másolva!

A korábbinál súlyosabb bűncselekménnyel gyanúsította meg a rendőrség az egy halálos áldozattal és három súlyos sérülttel járó tavaly novemberi pécsi egyetemi lövöldözés gyanúsítottját csütörtökön.

Murai Ágnes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette az MTI információját, miszerint G. Ákost már nem több emberen elkövetett emberölés kísérletével, hanem előre kitervelten, sok ember életét veszélyeztetve, több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják.

A bíróság a gyógyszerészhallgatót ezért akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújthatja.

A gyanú szerint a 23 éves G. Ákos 2009. november 26-án a pécsi egyetem biofizikai intézetében pisztollyal megölte egy 19 éves csoporttársát, életveszélyesen megsebesített egy 19 éves fiatalembert, egy 36 éves laboránst és egy 54 éves takarítónőt. A lövöldöző elmeállapotának egy hónapos vizsgálata február közepén fejeződött be. A pécsi egyetemi lövöldözésről szóló [origo]-cikkeket itt olvashatja, helyszíni riportunkat pedig itt találja.